Борисов от Плевен: Ситуацията е идиотска! Добре, че не разсипахме службите!

0
18

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава с обиколките из страната. Тази вечер той е в Плевен, където беше представена листата за Европейския парламент, както и листата с кандидатите от Плевен за Народното събрание.

Евродепутатът Андрей Новаков отбеляза, че през последните три години се наблюдава липса на национална гордост, особено в контекста на външната политика. „За три години ни връхлетяха неща, които не сме си и представяли, че могат да се случат – война, ковид, бежанска криза, инфлация…“, описа той ситуацията в Европа през последните 3 години. „Ние сме тези, които направихме така, че България да е готова за Шенген. Ние не коментираме кризи, ние решаваме кризи“, заяви Новаков.

Владислав Горанов отбеляза, че кризата все още не е приключила и че за три години от страна-кандидат за еврозоната сме станали една посредствена държава. Припомни, че сега магистрала „Хемус“, е щяла вече да е до Велико Търново.

„Не знам откъде Радев ги намери тези млади хора. Всъщност, Асен е колкото мен, само че няма три деца. Държавата не е място за учене“, подчерта Горанов, визирайки управлението на „Промяната“. „Те ни загубиха времето. Три години от живота ни отиде. Нека да не допускаме повече да ни губят времето, да бъдем разумни“, завърши Владислав Горанов.

„На 24 май винаги имаше агнешка плешка с картофки заради баща ми, който се казваше Методи, а майка ми беше учителка. Всички, които празнуват, да ги поздравим“, започна изказването си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Аз ви слушах, то е идиотска ситуацията. Да ви кажа – всеки ден се изправям пред хората. Нашите ядра са много твърди, партията е стабилна. Другите нямат тези неща. Но имат едно нахалство и самочувствие, което никой не може да им противоречи. Христо Иванов излиза и казва, че без тях в управлението, ще има пак избори. Важно е да намират кусур и през това време – постове, или с 30 депутата да управляват еднолично. Ние това го направихме. Една година ПП с 30 депутата управляваха. Ние не можем да дезертираме, хората искат ясно да чуят какво ще правим с тези хора след изборите. За съжаление това, което вие научавате по един или друг начин, много съм учуден и се забавлявам техни говорители. Кои вие с 30 депутата? Ако не беше ГЕРБ да ви крепи и ДПС да ви брани, аз съм жив участник, „Възраждане“ ги подгониха, щяха да ги набият. Дойдоха миньорите, Делян отиде да пика и Денков го търси… Чакай бе, само да се изпикам, нема да те набият. Гротесктна работа! Ние с нашите депутати сме толкова виновни колкото и те“, каза Борисов и допълни, че е станало ясно на западните партньори, че са заложили на куц кон.

„Който сега се хване да управлява, все едно Черен Петър от картите вадиш. Два-три месеца преди да се прави бюджета… Когато има една разсипана държава, 2 млрд. са по-малко приходите. Не само не сме усвоили от Плана, а сме харчили като държава. И аз това го знаех, затова се чувствам виновен, но ПП-тата, Асен Василев, Денков и всичките там казват, че са направили неща, не правени в България. Кое направихте без нас? Даже и тази недъгава Конституция. Щяха да ни скарат българите с 3 март и 24 май. Вместо да ни обединяват… Застанах, казах, че няма да го направим това и удържах“, продължи той.

„Добре, че не разсипахме службите. Директно беше – половината за мен, половината за теб. Много е щедър, ама как ще делим съд, прокуратура, регулатори… Затиснах ги, нищо не се случи, как ще делим Бойко и Кирил? Аз застанах зад Митко Радев, дойде от Вашингтон. Киро Петков, да е жив и здрав, има имен ден, даде си Гюров, ярка фигура, а Делян Пеевски си даде бившия министър на финансите. Така се разделиха порциите с тези, които обясняват за нов морал, за нова… Обаче в сутрешните блокове – тихо. Оня ден в София ни уби дъжда, чудовищни задръствания, няма нито един репортаж. А ако беше Фандъкова? Непочистено, третият вика „Дъждът падна заради Борисов“. А сега – тихо, тихо, тихо… Видяха ги хората, че не стават, трябва да ги пазим, зле са момчетата и момичетата. Две години имаха пълно мнозинство, ГЕРБ беше арестуван, що не си избраха регулаторите?“, посочи Борисов. И допълни, че не е съгласил да даде ДАНС, а за Здравната каса са се спазарили.

„Слушах вчера как сме лоши, а те били добри. Гледам, мъчат се, ама кой ги записал, те си казват, че това е запис… Предишният официален от Руди, абсолютен, то там обяснява това, което сега потвърждава. Само, че това е тайна, това няма да го чуете в сутрешните блокове. Там може да чуете и други въпроси, айде за регулаторите почнаха да разбират, сега почнаха и Съдебната система, те в КОНПИ искат Бойко Рашков, той върви с пудела“, каза още той.

„Айде, министерствата заминаха, плана замина, навсякъде нищо. Ей сега минах през „Хемус“, както я оставих, така я погледах. Мили българи, да ни дойде акълът на всички нас, сега ще я строите три пъти по-скъпо. Да ни дойде акълът на 9 юни, три пъти по-скъпо, с три години по-късно, дано не е компрометирана… Какво да ви обещая, вие знаете какво можем“, изтъкна той.

“Със сигурност ще правим нови ядрени мощности, умните градове, ай-ти секторът. Вчера бяха под 100 човека, ние бяхме 700. Сега всичко в София е на телефона, това е наше дело, на ГЕРБ“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Борисов заяви, че ГЕРБ ще се опита да управлява, ако има отчетлива разлика от другите партии и изрази надежда, че след изборите някой ще обърне поглед и към България.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here