Димитър Гърдев: България трябва да предоговори „Зелената сделка“

0
18

 

Настоящите политически скандали в страната притъпяват темата за европейските избори. А те са важни, тъй като ЕП приема регламенти и директиви, които имат пряко въздействие върху законодателната рамка на страните членки.

Това каза кандидатът за евродепутат и водач на листата за МИР Габрово от ИТН Димитър Гърдев в „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Политикът посочи, че приоритет на ИТН във външнополитически план е сигурността на Европа. Той каза, че ЕС трябва да реагира адекватно на войната в Украйна. Гърдев подчерта, че спрямо Република Северна Македония ИТН продължават да настояват за вписването на българите в Конституцията на нашата съседката.

Друг приоритет е бюджета на ЕС, каза още той. Гърдев допълни, че ще търсят подкрепа за предоговаряне на „Зелената сделка“. Политикът заяви, че по темата за миграцията, България трябва да отстоява своята позиция като външна граница на Съюза.

Гърдев посочи и приоритетите на ИТН във вътрешнополитически план. Той каза, че трябва да се преразгледа въпросът с промените в българската Конституция. Друга важна тема е демографската криза и начините за разрешаването ѝ, каза още политикът. Той подчерта, че сред основните приоритети са земеделието и браншовите организации. Гърдев обясни, че браншовите организации нямат реално участие в управлението на сектора, което трябва да се промени. Политикът посочи, че трябва да бъдат защитени и работещите в Маришкия басейн.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here