Орбан: В централата на НАТО в Брюксел тече подготовка за вкарване на Европа във война

0
17

 

Малко вероятно е Русия да нападне страна от НАТО и разговорите за „руската заплаха“ не са нищо друго освен маневра на Запада за подготовка за война, заяви унгарският премиер Виктор Орбан.

„Вероятността някой – не говорим само за Русия, а за когото и да било – днес да реши да атакува страна от НАТО е изключително малка. НАТО е отбранителен съюз и няма да толерира военни действия, които нарушават суверенитета на която и да е страна от НАТО. Затова тълкувам тези препратки към „руската заплаха“ по-скоро като маневри на Запада и Европа за подготовка за влизане във война“, каза Орбан пред радио „Кошут“.

Изявления на западни политици и медийни публикации показват, че Европа се готви за война с Русия, добави премиерът.

„Преди двете световни войни медиите прекарваха доста дълго време в подготовка за влизане във войната. Мисля, че това, което се случва днес в Брюксел и Вашингтон, но по-скоро в Брюксел, отколкото във Вашингтон, е един вид подготовка на настроенията за евентуален пряк конфликт. Спокойно можем да кажем, че тече подготовка Европа да влезе във войната, това се случва в медиите и в изявленията на политиците“, каза Орбан.

„Унгария се противопоставя на това. В правителството се работи доста, за да се определи как можем да останем член на НАТО, без да участваме във войната“, каза Орбан. Той добави, че Брюксел е наясно с това и дори е измислил термина „неучастник“ за Унгария.

На теория стратегията е украинците да се бият на фронтовата линия, докато ние им осигуряваме оръжие, пари и техника. „На преговорите за войната многократно съм питал дали някой може да ми каже колко пари ще трябва да бъдат похарчени, за да могат украинците да изгонят руснаците от окупираните територии. Отговорът на този въпрос обикновено е мълчание“, каза премиерът Орбан.

Унгария настоява, че учредителната харта на НАТО гласи, че това е отбранителен съюз, без да се споменава НАТО да води война извън територията на членовете си, каза унгарският лидер. И все пак в момента подготовката за война се извършва в централата на НАТО в Брюксел и организацията обсъжда как може да участва във войната, подчерта Орбан.

Ако някой в ​​ЕС днес гледа кое е добро за хората, той е заклеймен като популист, посочи премиерът и добави, че според него крайната инстанция е гласът на хората, тежестта на тяхното мнение. „Ако има истински въпрос, по който хората трябва да имат думата, то това е въпросът за войната и мира“, каза той. Според унгарския министър-председател броят на хората, които искат мир, ще се увеличи в Европа. Потъването във война може да бъде спряно, според него, но трябва да се работи много, за да се върне първоначалната ситуация.

Унгарският премиер смята, че на предстоящите избори за Европарламент избирателите могат поне да спрат процеса на потъване във война. Унгария трябва да плаща на Брюксел шест милиона форинта на ден, защото страната не иска да приема мигранти. „Докато ние защитаваме Европа, Унгария получава изстрел в гърба от Брюксел. Цялата ситуация е абсурдна. Европейските лидери, които вземат такива решения, трябва да бъдат отстранени“, каза Виктор Орбан.

Автор: obektivno.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here