Хотелиерите по българското Черноморие вдигат заплатите с 10%

0
14

 

Хотелиерите по родното Черноморие повишават заплатите с поне 10% в опит да намерят кадри, с които да предоставят добро обслужване на своите гости, предаде NOVA.

 

Според последните данни около и над 10% ръст на туристите ще има това лято. Времето в началото на май когато се събраха много почивни дни беше един добър период, някъде около 80 хиляди туристически регистрации е имало, което е добър старт на сезона

По данни на Европейската туристическа комисия за първите три месеца на 2024 г. България е в челото по ръст на туристи в Европа спрямо 2019 г. – ръст от 39% спрямо първите три месеца на 2019 г.
Данните са на Министерството на туризма.

„Основно разчитаме на нашия целогодишен персонал. Разчитаме на него за обучение на нашите нови колеги“, коментира Любо Липчев, ген. мениджър на хотел, предава Нова.

Средно увеличение на заплащането е около 10%. С известни разлики в зависимост от позициите, от които изпитваме по-голям недостиг, посочи Христо Караилиев, мениджър на хотел.
По думите му голяма част от сезонния персонал е от Украйна.

„От 2 години работим с колеги от Киргизстан. Тази година стратираме с колеги от Непал, Армения, Турция. Имаме няколко колеги от Индия и Германия“, обясни още Караилиев.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here