Песков: НАТО е пряко замесен в конфликта в Украйна

0
19

 

Говорителят на Кремъл обвини НАТО в повишаване на степента на ескалация

 

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков смята, че НАТО е пряко замесен в конфликта в Украйна. Той изрази това мнение в интервю за REN-TV, предава ТАСС.

„НАТО е замесен в този конфликт, пряко замесен“, каза Песков, коментирайки думите на генералния секретар на организацията Йенс Столтенберг, който в интервю за британското списание The Economist предложи на съюзниците от НАТО отново да обмислят въпроса дали Украйна трябва да бъде способни да нанасят удари със западно оръжие по военни обекти, разположени на международно признатата територия на Руската федерация.

„Призивите на генералния секретар на Алианса за доставка на повече оръжия и боеприпаси на Украйна и премахване на ограниченията за използването им не могат да бъдат негово лично мнение“, подчерта прессекретарят на руския президент

Според Песков НАТО „флиртува с военна риторика, изпадайки в такъв военен екстаз, това е реалността, с която трябва да продължим да се справяме“.

В същото време той специално отбеляза, че призивите на Столтенберг за доставка на повече оръжия и боеприпаси на Украйна и премахване на ограниченията за тяхното използване не могат да бъдат негово лично мнение.

„Той е длъжностно лице, той е генерален секретар на Северноатлантическия алианс“, подчерта Песков. Той добави, че „нашите военни също знаят какво да правят – те продължават специална военна операция“, каза прессекретарят на руския президент.

BIG5 

Свързани теми:

Форумът на НАТО с декларация, позволяваща на Украйна да използва западна помощ за удари по военни цели в Русия

Лавров: Столтенберг превиши правомощията си, когато говори за атаките на Киев срещу Руската федерация със западни оръжия

Президентът: Припрените реакции, че България няма да изпраща войски в Украйна, не значат абсолютно нищо при пряк сблъсък с Русия

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here