Борисов в Шумен: Българи и мюсюлмани – заедно в юмрук да изправим България

1
23

 

Българи и мюсюлмани – заедно в юмрук да изправим България. След 9 юни ще преброим държавниците. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Шумен, където бе представена листата на ГЕРБ-СДС за извънредните парламентарни избори и тази за евровота.

 

Препълнената зала го посрещна с бурни овации.

Не искам да съм на един билборд с Денков, стигат ми 11 месеца. Аз на моите не съм дал да ме слагат на билборд, те ще ме слагат, коментира Борисов.

„За мене е срамота с Денков да съм на един плакат. Това му било реклама. За мене е антиреклама. Благодаря на всички християни и мюсюлмани от региона, които са по-обединени от всякога. Не защото Бойко иска да пътува. Толкова съм се напътувал, че отказвам да виждам самолет. В пъти съм бил на камината на Белия дом. Няма висока сграда в Европа, замък, да не съм бил. Майка ми казваше, че имената на глупците висят по стените“, обясни Борисов.

Така че моля, да не се злоупотребява с нашите светли образи, добави Борисов.

„Казва – ония двамата. Кой си те, бе? За тебе сме г-н Борисов и г-н Пеевски, ние сме те направили премиер“, ядоса се Борисов на Денков и припомни, как двамата с Делян Пеевски са го пазили от миньорите да не го бият.

„Вие какво направихте, дайте да го пипнем. Арестуваха Севда, защото била по-добра от техния пиар. Сега са взели едни американци, които само рисуват. Защо Денков, освен ако не са сменили Кирил Петков тайно. Да си никому неизвестен човек и да станеш премиер…“, продължи Борисов.

„Светът е в ужасно състояние. И не може да останем без правителство. Аз за тези 3 г. разбрах колко е хубаво да си опозиция – седиш, нищо не правиш и само кусури намираш. След 9 юни няма шанс да има правителство. Това видях от Денков“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Ние имаме десетки хора, които са по-добри и от Асен Василев и от всички тях, добави Борисов.

Опитаха се да ни клеветят пред ЕК за „Балкански поток“. И ЕК отговори на Радан Кънев, че това не е „Турски поток“, а „Балкански“, който е изцяло собственост. на България и носи милиарди, изтъкна Борисов.

Заедно с него са водачът на листите на ГЕРБ-СДС в Разград и Хасково Делян Добрев, водачът на листата за евроизборите Росен Желязков, кандидтът за евродепутат Емил Радев и други партийни лидери.

„Има две мантри, които нашите опоненти непрекъснато повтарят. Първата е, че България е малка и нищо не зависи от нас. Гласът на България има същата тежест като този на австрийци и гърци. Крайно време е да се разделим с комплексите си за малоценност. Брюксел и точно толкова европа, колкото и Шумен“, каза пред множеството Емил Радев и призова всички да гласуват с номер 22.

„Като видях билбордовете на ППДБ, си помислих за думата колаж. Това е абсолютно непохватна сглобка.Зачудих се защо е сложен Денков, той не е лидер на първа политическа сила и няма да бъде. Сигурно защото не искат да сложат Кирил Петков, който дори не е в кастинга за премиер. И ЦИК видяха нарушение на изборното законодателство в тази билбордна сглобка“, обясни Росен Желязков.

„Тактиката на ПП е, понеже ще загубят драматично изборите, да се провали 50-ото Народно събрание и те да спечелят няколко процента повече на избори за следващото, 51-во НС. Затова ни е нужна категорична и убедителна победа, за да може да се състави стабилно правителство“, обяви Желязков.

Днес цял ден се забавлявам с изказванията на Денков сутрина по една от телевизиите, който обяви, че хората не успели да видят направеното от тях за девет месеца, заяви Делян Добрев. И припомни, че всъщност

Промяната управлява от 2021 г. И за три години стигнаха дотам, да се борят за трето място. Постигнаха единствено увеличение на цените на основните хранителни стоки с 50 до 100 процента, изтъкна Добрев.

Той коментира хвалбите на Денков, че били прилекли 7 милиарда инвестиции. Цифрата е вярна, но огромната част от тези пари са реинвестирана печалба. И огромната част от нея е тази на „Лукойл“, тоест, онзи 1 лев, който ни прибираха от всеки лидътр гориво, те сега се опитват да го изкарат инвестиции, обясни Делян Добрев.

„Гледах по сутрешния блок Денков. Мислех, че ще ми развали настронието, но то ми се оправи. За какво ползват кеш в предизборна кампания е въпросът. Като отидеш в телевизията за платено предаване, там кеш на взимат. Въпросът е откъде имат този кеш, освен ако не от контрабанда, пачки и друга незаконна дейност. Гримираният Денков, който някоя кокона отговори, че не е правил билборда. Всички знаем, че в
тази партия мъжество нямат. Но и елементарна смелост нямат. И попита дали е много красив. Денков, колкото и да се гримира, не заслушава да
бъде премиер“, заяви Делян Добрев.

Той сподели, че Денков му приличал на анимационен герой и призова избирателите да изпратят анимационните герои в историята.

Очаквайте подробности

източник: epicenter.bg

 

 

 

1 COMMENT

  1. Бойко, Бойко-о-о и мусюлманите са българи или смяташ по-друго. Можеш да обединиш еднородни обекти, например мусюлмани с православни.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here