Захарова: За семейство Шолц става традиция да се смеят на думата „геноцид“

0
19

 

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова коментира по този начин смеха на първите дами на Германия и Франция Елке Буденбендер и Брижит Макрон при посещение на Мемориала на Холокоста

 

Присмехът на думата „геноцид“ вече се превръща в традиция за семейството на германския канцлер Олаф Шолц. Това мнение изрази официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, коментирайки смеха на първите дами на Германия и Франция Елке Буденбендер и Брижит Макрон при посещение на Мемориала на Холокоста в центъра на Берлин, предава ТАСС.

„Съпругите на главите на Франция и Германия избухнаха в смях, когато посетиха мемориала на Холокоста в Берлин, като че ли стана традиция за семейство Шолц да се смее на думата „геноцид“. Точно това направи Олаф Шолц при въпрос за изтреблението на жителите на Донбас, на което са били подложени от киевския режим“, написа дипломатът в своя канал в Telegram.

По-рано Bild съобщи, че на втория ден от държавното посещение на френския президент Еманюел Макрон в Германия ръководителите на Франция и Германия и техните съпрузи са посетили Мемориала на Холокоста в центъра на Берлин и са положили венци. След като посетиха мемориала, първите дами бяха снимани да се смеят пред структурата. Не е ясно какво е разсмяло жените, уточнява германският вестник.

Брижит Макрон и Елке Бюденбендер на Мемориала на Холокоста в Берлин

BIG5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here