Настигнахме САЩ: Стрелба на две места в България

0
18

 

Грабеж със стрелба в Шивачево, побой и стрелба в училище в Костенец

Въоръжен грабеж е извършен в град Шивачево. Маскирани с оръжие са влезли в сградата на кметството и са разбили две каси. Имало е и стрелба. Извършителите са били четирима и са влезли в сградата от прозорец на приземния етаж, предава NOVA.

Вътре маскираните отварят с ъглошлайф две каси – на „Местни данъци и такси” и на „Български пощи”. В едната е имало 2000, а в другата 400 лева, обяви вътрешният министър Калин Стоянов. Банкоматът, който се намира до входа на кметството, е непокътнат.

След като се е задействала сигналната система и служители на СОТ пристигат на място, извършителите на грабежа са възпроизвели изстрели. Пострадали няма.

„Тази сутрин в 5 часа дежурният на РПУ – Твърдица ме извести по телефона, че има обир с взлом в кметството на Шивачево. Целта, може би, е била банкоматът или други каси на кметството. След като е бил подаден сигнал към охранителната фирма, охранителят е дошъл на място, където срещу него е била произведена стрелба. Мисля, че около 3-4 пъти”, коментира кметът на Шивачево Диян Иванов.

Кметът научил за грабежа два часа по-късно. Случаят вече е под надзора на Районната прокуратура в Сливен, но задържани към момента няма.

Стрелба и в училищен двор в Костенец

Мъж е задържан след стрелба и бой в двора на училище в Костенец, съобщи МВР.

Става дума за скандал между двама мъже, единият от които е пострадал леко, след като е бил ударен в главата, предава БНР.

Полицаите са арестували нападателя, който стрелял във въздуха по време на скандала. Изясняват се причините за случилото се.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here