НАТО отработва нанасянето на ядрени удари по Русия

0
14

 

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че „Украйна има право“, наред с други неща, да атакува „военни цели на руска територия“

 

НАТО отработва нанасянето на ядрени удари по руска територия в близост до границата, увери в интервю за РИА Новости генерал Владимир Кулишов, първи заместник-директор и началник на Граничната служба на Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Руската федерация, предава „Фокус“.

„Близо до руската граница се увеличава разузнавателната дейност на НАТО, нараства интензивността на оперативната бойна подготовка на войските на Алианса, по време на която се отработват сценарии за водене на бойни действия срещу Руската федерация, включително нанасяне на ядрени удари на наша територия“, обясни Кулишов.

По думите му подобна ситуация изисква предприемане на адекватни мерки за защита и охрана на руските граници.

Ден преди това генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че „Украйна има право“, наред с други неща, да атакува „военни цели на руска територия“. Той добави, че „някои съюзници“ вече са премахнали съответните ограничения за удари и, по думите му, е „дошло е времето да се премахнат други ограничения“.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отбеляза пред вестник „Известия“, че НАТО „флиртува“ с военната риторика, увеличавайки градуса на ескалация и „изпадайки във военен екстаз“.

На свой ред външният министър на Русия Сергей Лавров, коментирайки изявленията на Столтенберг, посочи, че той е превишил правомощията си.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here