Смяната на господаря като енергийна диверсификация

0
17

 

Всичко свързано с бъдещето на АЕЦ „Козлодуй“ ще бъде пряко подчинено на САЩ. Много тъжно е, че се прикрива френското предложение за завършването на АЕЦ „Белене“ със съществуващото оборудване и допълнителни френски технологии. Тогава бихме имали истинска диверсификация, коментира във Фейсбук Александър Сивилов след официална церемония по повод внедряването на американско гориво в АЕЦ „Козлодуй“

 

За пореден път България изпреварва европейските държави и прекратява договора за доставка на руско ядрено гориво. Това „постижение“ е представено като диверсификация, а всъщност става дума просто за замяната на зависимостта от Москва с тази от Вашингтон.

Днес (бел.ред.- 29.05.) премиерът обяви, че за строежа на новите блокове по технология на „Уестингхаус“ България ще изтегли заем от Американската EXIM Bank. Така всичко свързано с бъдещето на АЕЦ „Козлодуй“ ще бъде пряко подчинено на САЩ.

Да, в момента се говори, че ще има ядрено гориво и от френски доставчици за другия реактор на атомната централа. Много тъжно е, че се прикрива френското предложение за завършването на АЕЦ „Белене“ със съществуващото оборудване и допълнителни френски технологии. Тогава бихме имали истинска диверсификация, но и голяма доза независимост.

От 30 години никой от политиците ни не се опитва да защити интересите на страната ни. ТЕЦ-овете са затворени само по политически причини, сега и цената на тока ще се повиши, за да изглеждаме по-антируснаци и от Зеленски.

Време е да помислим за нашите държава и нуждите на обикновените хора!

Александър Сивилов, фейсбук

Свързана тема:

Тържествено посланикът на САЩ и Главчев пуснаха американското гориво в АЕЦ „Козлодуй“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here