Орбан: Тръмп е човек на честта! Продължавайте да се борите, г-н президент!

0
17

 

Докато беше на поста, политикът винаги е поставял интересите на Америка над всичко останало, спечелил е уважението на всички и го е използвал за укрепване на мира, каза унгарският премиер

 

Унгарският премиер Виктор Орбан се обяви в подкрепа на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, който беше признат за отговорен от съдебното жури в Ню Йорк за фалшифициране на финансови документи.

„Знам, че президентът Тръмп е човек на честта. По време на президентството си той винаги поставяше интересите на Америка на първо място, спечели уважението на всички и го използваше за насърчаване на мира. Нека американските граждани да направят своя избор през ноември. Продължавайте да се борите, г-н президент“,  написа Орбан в X (бивш Twitter).

На 30 май съдебни заседатели в Ню Йорк признаха Тръмп за отговорен за фалшифицирането на финансовите отчети на организацията Тръмп при плащането на пари на бившата порно актриса Сторми Даниелс. Бившият президент беше признат за виновен по всички 34 обвинения. Присъдата е насрочена за 11 юли.

Междувременно Тръмп продължава предизборната си кампания и възнамерява отново да се кандидатира за най-високия държавен пост като кандидат на Републиканската партия. Президентските избори в САЩ ще се проведат на 5 ноември.

Унгарското правителство открито подкрепя Тръмп, като не крие, че желае той да спечели изборите и да се върне в Белия дом, съобщава ТАСС. Орбан е в лоши отношения с настоящия ръководител на американската администрация, демократа Джо Байдън. Съединените щати не харесват независимата позиция на Унгария по много въпроси, включително конфликта в Украйна, а Будапеща от своя страна обвинява Вашингтон в опити за намеса във вътрешните работи и подкрепа на унгарската политическа опозиция.

превод и редакция: BIG5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here