Унгарският народ излезе на Марш за мир срещу участието на Запада във войната в Украйна

0
29

 

Унгария иска да попречи на Европа да влезе във война с Русия, заяви Виктор Орбан

 

Унгарското правителство иска да попречи на Европа да влезе във война с Русия, правителството на страната знае как да направи това. Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан, говорейки пред многохиляден митинг, който се проведе на остров Маргит на река Дунав след Марша на мира в подкрепа на политиката на правителството срещу ескалацията на конфликта в Украйна.

Унгария смята, че намерението на Украйна да продължи военните действия ще доведе до собствената й смърт, има нужда от мирни преговори, подчерта Виктор Орбан.

„Имаме гигантска задача пред себе си, каквато никога досега не сме имали. Трябва да попречим на Европа да влезе във война, която ще доведе до нейното собствено унищожение“, каза Орбан и добави, че „унгарското правителство знае как да направи това.“

„Аварийната спирачка трябва да бъде дръпната, за да може поне всеки, който иска да слезе, да слезе от европейския влак, летящ към войната“, каза Орбан пред събралите се хора.

„Европа не може да понесе още една война. Във война не можем да спечелим нищо, но можем да загубим всичко“, каза Орбан и припомни опита и загубите от Първата и Втората световни войни. „Ние няма да ходим трети път на Изток, няма да ходим отново на руския фронт, ние сме били там и няма какво да спечелим там“, заяви премиерът.

Според Орбан е необходимо да се предотврати осъществяването на опасните планове на ЕС и НАТО, водещи до разрастване на конфликта в Украйна, и на предстоящите избори за Европейски парламент да се гласува за партии, които се застъпват за мир, а не за война.

„Отказът от мир означава смърт за Украйна“, каза унгарският премиер, призовавайки за прекратяване на огъня и започване на преговори за разрешаване на украинския конфликт. Той подчерта, че опасните идеи и планове, „според които Русия може да бъде победена с помощта на западните технологии“, са напълно нереалистични.

В същото време Орбан е убеден, че в конфликта в Украйна не може да има победител, той причинява само смърт и разрушения, така че трябва да бъде решен по мирен начин възможно най-скоро.
„Очите на Европа и света ще бъдат насочени към нас и те ще видят какво мислят унгарците, какво искат и колко силни са“, каза шефът на комуникациите на „Фидес“ Тамаш Менчер.

Жолт Байер, публицистът от Magyar Nemzet, подчерта, че това е  марш, който не е само в подкрепа на правителството, а за нашата Европа, която някои биха искали да изкоренят и премахнат по някаква причина.“

BIG5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here