Нинова: Предателството на ПП-ДБ е тежко! Няма да позволим България да изпраща войници в Украйна

0
15

 

Кой накара Главчев да смени позицията ни за Сребреница, попита председателката на БСП

 

„Извънредното заседание на парламента в неделя се провали, тъй като ГЕРБ скриха Димитър Главчев и не искаха да отговарят на въпроси.“ Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с извънредно заседание, което се проведе в неделя следобед и на което служебния премиер и министър на външните работи Димитър Главчев трябваше да бъде изслушан във връзка с публично изнесена информация за изпратена грама до постоянния представител на България в ООН за промяна на позицията на страната ни по повод гласуването на резолюцията, утвърждаваща международен ден за възпоменание на геноцида, извършен от босненската сръбска армия в Сребреница през 1995 г.

„Формално Главчев беше там, но мнозинството не дойде, за да го спаси от въпросите. Не е нормално да се променя позицията на България пред ООН в последния момент. Той трябва да отговори само един въпрос – Кой го накара? Той не може самостоятелно да вземе такова решение. Няма този кураж“, коментира още Нинова по темата.

Лидерът на БСП заяви, че страховете за войната у нас растат и за да се успокои населението Народното събрание трябва да вземе решение, че България няма да изпраща войници в Украйна.

„Навсякъде, където се срещна с хора, усещам, че страховете от война растат. Всички се интересуват от това. Ние предложихме чисто и ясно НС да вземе решение: България няма да изпраща войници в Украйна. Това ще е първото нещо, което ще се опитаме да направим в 50-то НС“, каза още Нинова.

„Ние няма да позволим България да бъде въвличана във военния конфликт. Мирът е най-висшата ценност“, каза още тя.

„Хората са изморени от избори. Предпочитат стабилността и сигурността. Нашите симпатизанти много тежко преживяват последните девет месеца – възстановяването на модела ГЕРБ, предателството на ПП-ДБ“, обясни тя.

По думите ѝ избирателите са разочаровани от поредната лъжа и липсата на морал в политиката.

„Те бяха подведени, че ще стане промяната, а всъщност бяха излъгани. Ние останахме единствените, които защитават моралните и ценностни категории. През всички години не участвахме в сглобки и договорки“, допълни Нинова.

„През всички години на управление на модела ГЕРБ ние отказваме да се прегърнем с него. „Възраждане“ имат някои прояви в парламента, които навеждат на друга мисъл. Това си е тяхно решение, те да си носят отговорност“, каза Корнелия Нинова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here