Главчев: Бъдете активни на изборите, за да има редовно правителство

0
12

 

„Гласувайте активно на изборите, за да може да се сформира редовно правителство, което да работи в посока подобряване на живота на хората. От тази активност зависи гласът на всеки от нас да се чува повече“.

С тези думи се обърна премиерът Димитър Главчев към българските граждани преди началото на днешното заседание на Министерския съвет. Той увери, че до последно служебното правителство ще полага усилия за честното и прозрачно протичане на вота две в едно. За целта в петък ще проведе още една среща с ЦИК и министрите, които имат отношение по темата.

Министър-председателят специално акцентира върху изграждането на Националната детска болница. Той информира министрите, че след като е получил информация, че не се работи по разчистването на терена, незабавно е разпоредил внезапна проверка два последователни дни.

„Неприятно впечатление ми направи, че изпълнителят два дни подред не извършваше никакви дейности. Това е пример как може да бъде бламирано решение на високо ниво. Искаме реални действия, а не имитация на активност“, каза Главчев и допълни, че днес на терена вече трябва да се работи. Министър-председателят акцентира още върху стремежа на служебното правителство да ускори разчистването и да търси възможност за съкращаване на срока за изготвяне на анализа от Европейската инвестиционна банка относно структурата на болницата.

По-късно през деня премиерът ще посети ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Капъкуле“, като част от усилията на кабинета за модернизация на всички гранични контролно-пропускателни пунктове в страната. В понеделник той беше на оглед на ГКПП „Малко Търново“ и ГКПП „Дерекьой“. По думите му правителството е стартирало с границата с Турция, тъй като това може да е пример за добри отношения на съседски държави. „Срещаме пълно разбиране и приехме подход проектите за трасета да бъдат симетрични. Ще предприемем действия и с другите съседни страни“, подчерта Главчев.

Премиерът Димитър Главчев посочи още, че днес служебният ще отпусне 10,5 млн. лв. на община Карлово за преодоляване на последствията от наводненията. Ще бъдат разпределени и 9,3 млн. лв. по програмата за подпомагане на украинските бежанци.

източник: Труд

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here