Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания

0
18

 

Президентът на САЩ Джо Байдън предизвика над 400 км задръствания в Франция, превръщайки сутрешното пътуване на хората в кошмар. Без да бъде предварително обявено от властите, 4 магистрали и половината околовръстен път около френската столица бяха затворени.

От полицейското управление обясниха пред Le Figaro, че става дума за „улесняване на преминаването на президентския конвой“, но те не могат да ги обявят предварително заради „съображения за сигурност“. Властите отбелязват, че се „се прави всичко, за да се ограничи продължителността на смущенията“.

Тези изненадващи затваряния продължиха „цялата сутрин“ и предизвикаха над 460 км задръствания към 9 сутринта. Затварянето на пътища е нарушило и транспорта, като много автобусни линии са закъснели поради изключително лошите условия на движение. Дори събирането на отпадъци в Париж е било прекъснато.

Ситуацията изключително много напрегна шофьорите. „Какво ниво на презрение е това?“, пише един от тях в X.

Друг съжалява, че е останал „без възможност да се върне назад“, тъй като затварянето на пътищата не е било обявено.

Някои обаче видяха и положителното в ситуацията: „Благодарение на Джо Байдън успях да спестя четири години очаквана продължителност на живота, като пресичах пеша над околовръстния път“, пише друг французин в X, споделяйки снимка на напълно празната ос.

Магистралите бяха отворени отново малко преди 9 сутринта, но трафикът остана много затруднен. 13 километра се изминаваха за 1 час и 45 минути в сравнение с 35 минути в нормали дни.

Байдън пристигна във Франция за честванията на 80-годишнината от десанта на съюзниците в Нормандия.

източник: Труд

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here