Димитър Гърдев, ИТН: Време е българският глас да се чува в Европа, нека върнем здравия разум в политиката

0
18

 

Бившият депутат от „Има такъв народ“, който в момента е кандидат в парламентарните избори у нас, както и е трети в листата на ИТН за Европейския парламент, призова да бъде върнат здравия разум в българската и европейска политика и парламент.

 

Това пише Gabrovo News, като пуска визитка на политика:

Димитър Гърдев е дипломат и политик. Народен представител в XLV и XLVI народно събрание. Председател на Комисията по външна политика на XLVI народно събрание. Ръководител на Делегацията на България в Съвета. В настоящите избори участва в листата на ПП „Има такъв народ“ като кандидат-депутата за Европейския парламент и водач на кандидатите за народни представител от партията в 07 МИР Габрово.

Приоритети ми като за евродепутат.

Основната ни цел като ПП „ИТН“ винаги е била да дадем възможност на болшинството от хората да зададат своите въпроси и да изкажат своето мнение. Ние като партия, още от създаването си, сме организирали и провеждали няколко референдума, именно, за да изпълним това право на гражданите.

Според изследванията на общественото мнение в България от няколко Европейски парламента, българските граждани смятат, че решенията, вземани в Брюксел, не са в тяхна полза и това мен не ме изненадва.

С цялото ми уважение към досегашните представители на България в Европейския парламент, независимо от политическата им принадлежност, те се не се справиха с едно, но много основно нещо – не можаха да намерят път, сили и инструментариум към обединение на позициите си в името на България. Не успяваха да намерят съмишленици в ЕП по въпроси, които са изключително важни за нашата страна.

Представителите на България.

Не успяха да лобират за България, дори в собствените си политически семейства. За съжаление в Брюксел гласът на българските граждани не се чува и точно затова тези избори са изключително важни.

Аз като кандидат отивам към този вот за Европейски парламент именно с такава нагласа. Основание за това ми дават професионалния ми опит като дипломат от кариерата от МВнР, както в страната, така и по време на работата ми в посолството на България в чужбина.

Натрупаните ми познания за дейността на ЕП като сътрудник на български евродепутат. Познаването на работата на българския Парламент като депутат в 45 и 46 НС. Дейността ми като председател на Комисията по външна политика на НС, опита ми на Председател на парламентарната делегация на България в Съвета на Европа и не на последно място позицията ми на Международен секретар на ПП „ИТН“.

Партия „ИТН“ води тази кампания под лозунга да бъде вкаран здравия разум както в дейността на националния парламент, така и в Европейския. Виждам няколко основни приоритета за дейността ми като член на ЕП.

На първо място това е Сигурността:

ИТН ще спазва всички поети ангажименти в съюзите, в които БГ е член: ООН, ЕС, НАТО, като категорично се противопоставяме на изпращането на български войници в конфликта в Украйна.

Партията ни също така е заемала категорична позиция против предаването на тежко въоръжение за Украйна, самолети, танкове и ракетни системи, които са от жизнена необходимост за защитата на България;

– Зелената сделка:

За ИТН „Зелената сделка“ е категоричен провал, особено за България! Ние считаме, че можем да се откажем от средствата по Плана за възстановяване и устойчивост, но да запазим работещи нашите мощности в Маришкия басейн и препитанието на работещите и техните семейства, които общо може би възлизат на над 80 000 души.

Считаме, че българските ТЕЦ имат ресурс за още 70 години, а средствата по ПВУ, предвидени за тези три години са нищожни.

– Миграцията:

ИТН твърдо се е противопоставяла на незаконната миграция и сме категорично против връщането в България на такива мигранти. Ще защитаваме интереса на нацията ни.

– Разширяването:

Единствено ние като партия защитихме интересите на гражданите, които се чувстват българи в РСМ и ще продължаваме да не допускаме тази държава за равноправен член на ЕС, докато не изпълни изискването, българите да бъдат вписани в Конституцията и РСМ спре с антибългарската си политика.

– Важна задача за нас е недопускането на политиката за смяна на пола в учебните програми на учениците и подрастващите.

Други наши важни приоритети са:

– Възможностите за подкрепа на икономиката и създаване на нова работни места;

– Икономическо развитие на ЕС;

– Качеството на живот в ЕС и справяне с бедността; социалните неравенства.

– Образование и социални политики на EC

– Развитието на регионите и моята лична ангажираност към региона на Габрово, за визията и предложенията ми за които съм говорил в диспутите и при личните ми срещи с гражданите на региона.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „Има такъв народ“, във връзка с изборите за 50 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. ПП „ИТН“ е под номер 1 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here