Йотова: Екстравагантен ход е Главчев да пита НС кой да ходи на НАТО-срещата във Вашингтон

0
16

 

България има нужда от стабилност, от добро управление и се надявам с всеки наш глас да допринесем за това.

Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, където тържественото ще се чества 50-годишнината на Съюза на преводачите в България, предаде БТА.

Нека да си припомним конституционния текст, че цялата власт произтича от народа. Искам да го припомня и на тези, които ни принуждават по всякакъв начин да го забравим, както и да се обърна към всички граждани – важно е на тези избори да се гласува. Не смятам, че всичко е предопределено, каза още вицепрезидентът.

Очаквам тази грешка в София ще бъде бързо поправена, тъй като всички добре знаем колко крехко е доверието в машинния вот и въобще в изборния процес, така че се надявам и Централната избирателна комисия да си свърши работата, както и Столичната община, коментира Йотова по повод наличието на стари ролки в София.

Столична община (СО) има пълна готовност да изпълни указанията от писмо на Централната избирателна комисия за унищожаване на неизползваните остатъци от ролки хартия за машинно гласуване. Те са част от изборните книжа от местните избори през ноември и се намират в защитените запечатани помещения, се казва в позиция на Столичната община, изпратена по-рано до медиите.

Многобройни бяха публикациите за опити за купени гласове, макар че аз очаквах да науча в полза на коя партия са били тези опити, такава информация, поне до нас, не достигна, каза още Илияна Йотова. Тя добави, че ще даде в понеделник оценка за това дали служебното правителство се е справило с организацията на изборите, защото трябва да види как ще премине изборният ден.

Като екстравагантен ход определи вицепрезидентът казаното от служебния премиер Димитър Главчев, че ако няма редовно правителство, ще се обърне към парламента да определи представител за Срещата на върха на НАТО, която е в средата на юли във Вашингтон, САЩ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here