Володин: Макрон и Шолц със сетни сили се вкопчват във властта

0
14

 

Френският президент Еманюел Макрон и германският канцлер Олаф Шолц със сетни сили са се вкопчили във властта, правилно е да подадат оставки и да спрат да издевателстват над гражданите на своите държави. Това мнение изрази председателят на Държавната дума Вячеслав Володин, коментирайки резултатите от изборите за Европейски парламент (ЕП), съобщава ТАСС.

„Макрон и Шолц се вкопчват във властта със сетни сили“, написа Володин в канала Telegram. Според него резултатите от изборите във Франция и Германия са предвидими: „икономиката е в застой, има миграционна криза, страните, противно на националните си интереси, са въвлечени във войната в Украйна“.

Володин добави, че е „позор ва Европа“, че Макрон и Шолц са загубили злощастно изборите за Европейски парламент. „52,5% от избирателите отидоха до урните – най-високото ниво на участие в европейски избори от 1994 г. Националният сбор на Марин Льо Пен получава почти 32% от гласовете. Партия „Ренесанс“ на Макрон получава наполовина по-малко (15,2%). Това е крахът на политиката на Макрон, който той призна с разпускането на Националното събрание и обявяването на предсрочни парламентарни избори“, отбеляза той.

Председателят на Държавната дума също подчерта, че за партията на Шолц резултатите от тези избори са най-лошите в историята. „Социалдемократите печелят около 14%, пускайки пред себе си не само християндемократите (30%), но и евроскептиците от „Алтернатива за Германия“ (16%). Управляващата коалиция на Шолц загуби подкрепата на германците, опозицията вече настоява за вот на недоверие към правителството или провеждане на предсрочни избори“, добави Володин.

източник: Гласове

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here