Даниел Лорер изпадна в ужас! Ицо Хазарта го измества за Европарламента

0
11

 

Сбъднаха се най-страшните кошмари на Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“ – постът на евродепутат, който му бяха обещали, май му се изплъзва изпод носа. Новите трима европратеници от „Продължаваме промяната – Демократична България“ се очаква да бъдат Никола Минчев, Радан Кънев и Христо Петров – Ицо Хазарта.

Това съобщава „Дневник“, като се позовава на източници от щаба на коалицията. Резултатите не са окончателни, тъй като не всички протоколи от страната и чужбина са обработени. Към 12 часа в понеделник (10 юни) са обработени 77.28% от данните в Централната избирателна комисия.

По неофициална информация обаче половината от гласовете за коалицията на изборите за европейски парламент са за доскорошния евродепутат Радан Кънев (квота на ДСБ и на пето място в листата) и за бившия председател на парламента Никола Минчев (квота на „Продължаваме промяната“).

С преференции листата пренарежда и Христо Петров, който се очаква да бъде третият представител на обединението в Европейския парламент. Той беше на шесто място в нея.

Според данните към понеделник на обяд „Да, България“ остава без представител.

Вторият в листата на обединението Стефан Тафров засега е на четвърто място, което не е достатъчно. Елисавета Белобрадова, която беше на последното 17-то място в листата, се изкачва до петото място, но гласовете също не й достигат.

До момента „Продължаваме промяната – Демократична България“ запазва мълчание, като изявления се очакват след обявяването на окончателните резултати.

В кампанията Христо Петров е заявявал публично, че ще отиде в Европейския парламент и ще се откаже от мястото си в Народното събрание, ако знае, че може да изпълни задачите, които си е поставил. Той водеше кампания с фокус европарламент и послание „Един човек променя политиката“, а в последните дни в социалните мрежи призова, че му трябва подкрепата на поне 30 000 от избирателите с преференция.

Представителите на обединението ще бъдат част и от различни партийни семейства в Брюксел – Радан Кънев отново ще е част от Европейската народна партия, към която принадлежи ДСБ. Представителите на „Продължаваме промяната“ обаче се очаква да се присъединят към либералите.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here