Костадин Костадинов: Българската политическа система катастрофира

0
14

 

Имаме изключително ниска избирателна активност-32% това е абсолютно безпрецедентно. Българската политическа система катастрофира. Българският народ гласува вот на недоверие на парламентарната демокрация. Това заяви лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов на пресконференция след изборите 2 в 1 в България. 

По думите му „Възраждане“ не са доволни от резултата, но все пак запазват процентите си от предишните избори. Костадинов отбеляза, че „минималната цел“ да вкарат 3-ма депутати в ЕП, все пак е изпълнена.

„Имаме два възможни сценария. Първият е съставяне на правителство, което ще отложи неизбежния край на онези, които влизат вътре в него. Който влезе в такова правителство, на практика се се погребва жив. Вторият вариант е да няма правителство и да отидем на избори през октомври. Тук зависи всичко от президента“, коментира лидерът на „Възраждане“, като добави, че вторият вариант е по-вероятен. „В трипартиен или четирипартиен формат кабинетът ще представлява не повече от 15% от българските граждани с избирателни права.“

Лидерът на Възраждане уточни, че новата формация “Величие”, която по всичко личи ще участва в 50-то НС, не е заплаха за тях. “Влизането в парламента ще позволи да паднат много бързо маските. Те са за категорично членство на България в НАТО и ЕС, за подкрепа към Украйна, избирателите им ще бъдат излъгани”, смята Костадинов.

„Не може да виждаме партньор в един откровен американски проект, заяви Костадинов относно съжителството с „Величие“. „Жалко за излъганите хора. Много пъти сме виждали финансови пирамиди, за първи път виждаме политическа пирамида.“

За приоритетите на европейско ниво Костадинов подчерта, че основна цел е България да не бъде въвлечена във войната в Украйна. “Международната политика и геополитическата ситуация в Европа не търпя вакуум. В тази ситуация нашата страна ще бъде принудена да се включи във войната в Украйна. Ще работим това да не се случи”, категоричен бе Костадин Костадинов.

източник: Труд

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here