Главчев е в Берлин на конференция за Украйна

0
72

 

Служебният премиер ще участва в работната среща на държавните и правителствени ръководители на тема „Международна подкрепа за Украйна и мобилизация на частни инициативи за възстановяването на Украйна“

 

Служебният премиер Димитър Главчев ще участва в Берлин в Конференцията за възстановяване на Украйна. Основната цел на форума в германската столица е да мобилизира международната подкрепа за реконструкция, реформа и модернизация на Украйна, съобщиха от правителствената пресслужба.

Главчев ще вземе участие в официалното откриване на конференцията днес. Ще присъстват и германският канцлер Олаф Щолц, украинският президент Володимир Зеленски и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Служебният министър-председател ще участва в работната среща на държавните и правителствени ръководители на тема „Международна подкрепа за Украйна и мобилизация на частни инициативи за възстановяването на Украйна“.

Главчев ще направи изказване в рамките на сесията на ръководителите на делегации. Той ще присъства също на приема, даван от президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер.

На 7 юни т.г. от Организацията за образование, наука и култура на ООН съобщиха, че близо 30 страни са обещали да увеличат подкрепата си за възстановяването на украинския културен сектор чрез координацията на ЮНЕСКО по време на срещата във Вилнюс по инициатива на Литва. България също е сред тези държави.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here