Илияна Йотова: Правителство трябва да има, голямата отговорност е на Бойко Борисов

0
11

 

Правителство трябва да има. Разбира се, голямата отговорност е на ГЕРБ и на лидера на партията Бойко Борисов, каза вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти преди откриването на временната изложба „Повелителите на солта: Провадия – Солницата“ в Националния археологически институт с музей при Българската академия на науките.

Според Йотова Бойко Борисов трябва да предложи нова формула. „Формулата трябва да се различава коренно от формулата, която имахме само допреди няколко месеца, за да се изключат всякакви съмнения в българските граждани за задкулисие и договорки“, каза вицепрезидентът.

Тя коментира и избирателната активност на изборите на 9 юни за Народно събрание. „Най-тревожният знак е, че не вярват в политическата система в България. Една много тревожна амалгама от апатия и протестен вот. Всяка една политическа сила, която иска да има бъдеще, трябва много внимателно да анализира тази ситуация и да прочете, това което казаха избирателите и да го разбере“, каза вицепрезидентът Йотова.

Партия „Величие“ заслужава достатъчно дълбок анализ и не искам да съм от хората, които лепят етикетите, защото и аз имам нужда от малко повече информация, добави тя.

По думите ѝ е много тревожно, че България се намира в една изключително нестабилна ситуация и много сложен момент. „На 17 юни в Брюксел ще се съберат всички ръководители на правителства или държавни глави в зависимост от държавите членки. Те трябва да кажат своето мнение за следващия председател на Европейската комисия, а и за това какво ще прави тази Европейска комисия. Ако на тази среща се представляваме от служебното правителство, кой е дал на служебния кабинет да изкаже българската позиция или просто ще отидем там слушаме какво ще кажат другите“, добави тя.

Йотова подчерта, че не иска страната да изпада в още по-тежка ситуация, защото по думите ѝ, освен външнополитическите ни позиции, има и много проблеми вътре в страната – загуба на средствата от европейските фондове. За последната половин година има много рязък спад в производството в страната, допълни вицепрезидентът.

Източник: БТА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here