Медведев поздрави своите съграждани за Деня на Русия с карта, на която е включена… и Украйна

0
18

 

На анимирания поздрав трикольорът започва да оцветява територията на Русия от Курилските острови на изток и постепенно достига до западните граници на фона на химна на Руската федерация

 

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев публикува в своя Telegram канал поздрав за Деня на Русия.

Анимираната честитка, публикувана от политика, показва разгъната карта на Руската федерация. Границите ѝ постепенно се изпълват с цветовете на развяващо се руско знаме. Трикольорът започва да оцветява територията на Русия от Курилските острови на изток и постепенно достига до западните граници.

Цветовете на руското знаме на картата, публикувана от Медведев, рисуват и територията на съвременна Украйна – не само нейните източни региони (Суми, Харков, Полтава), но и Киев и западните региони (Лвов, Ивано-Франковск, Тернопол и други региони).

В публикациите си Медведев често посочва загубата на държавност на Украйна и я нарича „бивша Украйна“ или „държава 404“ – често срещана грешка при зареждане на интернет сайтове, когато конкретна страница се изтрива и не може да се зареди, предава ТАСС.

превод и редакция: BIG5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here