Фондацията на българки събра британския хайлайф на парти в подкрепа на болни деца

0
22

 

Две българки, които от години живеят на Острова, организираха благотворително събитие, което събра знаменитости, аристократи, представители на хайлайфа и бизнесмени от Великобритания, Европа и България.

Това са PR експертът Зорница Таскова и Лилия Масколо, директор и попечител на фондация “TONI&GUY“- -уважавана и прочута със своята благотворителност фондация във Великобритания и съпруга на сина на основателя ѝ, Пиер Масколо.

“TONI&GUY“ е основана 2003 г. от покойния Тони Масколо, рицар и носител на ордена на Британската империя и съпругата му Полин, а предметът ѝ на дейност са благотворителни каузи с фокус подпомагане на нуждаещите се.

Лятното парти се проведе на 8 юни 2024 г. в частното имение на семейство Масколо в подкрепа на детското отделение “Toni&Guy” в болницата “King’s College” и събра средства за раково болни деца и техните семейства, съобщи mediamall.info.

Бляскавото парти е поредна стъпка в продължаване мисията и наследството на основателя на империята Toni&Guy- Тони Масколо.

Снимки: mediamall.info

Благотворителна кауза срещна подкрепата на редица почетни гости: принцеса Катарина от Югославия, братовчедка на крал Чарлз III, принц Джером Люк Муниглия Де Джустиниани и световноизвестният скулптор Пабло Деймиън Кристи, който дари изключително ценно парче мрамор за търг, от което скулпторът ще сътвори статуя по поръчка на щастливеца, който го купи.

Събитието уважиха дизайнерката Карен Милън, носител на ордена на Британската Империя, боксьорите Тайсън Фюри и Дейвид Хей, милионерката Аманда Кронин, Пеги Роуз и актрисата Лаура Праделска от „Game of Thrones“, както и мнозина представители на лондонския хайлайф.

Българският пианист Иван Янъков, специално поканен от фондация “Млад Таланти“, цигуларката Летис Роуботам, известна от предаването Британия има таланти и DJ Омар Гарби се погрижиха за прекрасното музикално озвучаване на партито.

Имението, оценявано на 26 милиона паунда, предложи възхитителна атмосфера на гостоприемство, високо оценена от гостите, които се насладиха на пресни стриди, хайвер и шампанско, предоставени от Nobu. Готвачите на Nobu приготвиха световноизвестната японско-перуанска кухня пред гостите, което се превърна в незабравимо кулинарно преживяване.

Италианската асоциация на готвачите в Англия също даде благотворително рамо като осигури изискана храна, а коктейл барът бе спонсориран от българския бизнесмен Атанас Манджуков, който промотира новата си изключително висококачествена водка.

Модното ревю на „TONI&GUY“ се състоя пред къщата с басейна, където модели представиха дрехи на известни британски дизайнери. За една от интерактивните инсталации бижутерът Стивън Уебстер бе дарил диамант на стойност 5000 лири, който заедно с още 99 Сваровски кристалчета бе разпределен по дъната на 100 чаши със шампанско. Един от гостите имаше щастието да се озове с истинския диамант в чашата си, а фондацията набра средства от продажбата на чашите.

Двете българки- Лилия Масколо и близката ѝ приятелка, пиарката Зорница Таскова са изнесли сами, без абсолютно никакъв бюджет, цялостната организация на събитието- спонсори, гости, награди, гостуващи артисти.

Приходите от благотворителната инициатива ще бъдат предоставени на детското отделение „TONI&GUY“ в болницата King’s College, за да имат малките пациенти и техните родители възможно най-доброто лечение и условия за възстановяване.

Фондация TONI&GUY изразява искрената си благодарност към всички поддръжници, дарители и бизнес партньори за тяхната непоколебима ангажираност към подпомагане на нуждаещите се.

„Заедно можем да продължим и запазим наследството на майка ми и баща ми, създавайки по-светло бъдеще за сериозно болни деца и техните семейства,“ отбеляза в благодарствената си реч Пиер Масколо, председател на фондацията и син на покойния Тони Масколо.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here