Германците не вярват в победа на Украйна срещу Русия

0
12

 

Данните са от проучване на Института Инса за Focus.de:

Мнозинството германци не вярват в украинска победа срещу Русия. Това показа представително проучване на Институт Инса по поръчка на списание „Фокус“. Повече от половината от анкетираните (51 процента) са на мнение, че Украйна не може да спечели агресивната война срещу тях, 20 процента вярват в победата. 26 процента от анкетираните не знаеха отговор, 3 процента не пожелаха да дадат.

Мнозинството от респондентите също са убедени, че Германия се излага на риск по отношение на политиката за сигурност, като подкрепя Украйна. 58 процента от анкетираните се страхуват от това, докато 28 процента казват „не“. Единадесет процента не знаят и три процента не желаят да предоставят никаква информация.

Неотдавнашното решение на федералното правителство да позволи на Украйна да използва германски оръжия (ограничено) срещу цели в Русия също се разглежда критично. Относителното мнозинство от 42 процента от участниците в проучването смятат решението за грешно. Въпреки това 38 процента смятат това за правилно. Осем процента не се интересуват от този въпрос. Други осем процента не могат и три процента не искат да отговорят на този въпрос.

Относителното мнозинство от 41 процента от анкетираните са на мнение, че Германия трябва да доставя по-малко оръжия на Украйна. Около една четвърт (24 процента) са за същия брой оръжия, а 21 процента са за повече оръжия. Пет процента не ги интересува, а девет процента не могат или не искат да направят оценка.

Германците са много по-малко ясни по въпроса дали Украйна трябва да е готова да направи отстъпки на Русия. 38% смятат, че Украйна трябва да е готова да направи отстъпки на Русия, докато 36% са на обратното мнение. 23 процента не знаят как да отговорят на този въпрос, а четири процента не искат да го направят.

BIG5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here