Американски съдия блокира ново правило на администрацията на Байдън за защита на учениците ЛГБТ

0
14

 

Американски федерален съдия в Луизиана блокира вчера прилагането в училищата и колежите на четири щата ново правило на администрацията на президента Джо Байдън, което има за цел да защити учениците от ЛГБТ общността от дискриминация заради възприетата от тях полова идентичност, различна от биологичната, предаде Ройтерс.

Окръжният съдия на САЩ Тери Даути в град Монро в щата Луизиана издаде предварително съдебно разпореждане, което блокира влизането в сила на правило на американското министерство на образованието, осигуряващо защита от дискриминация заради възприета полова идентичност, различна от биологичната, съгласно чл. 9 на поправките в закона за образованието от 1972 г. в доминираните предимно от републиканци щати Луизиана, Мисисипи, Монтана и Айдахо.

Тези щати твърдяха, че ако правилото не бъде блокирано, училищата ще бъдат задължени да разрешат на транссексуалните ученици да използват тоалетни и съблекални, съответстващи на възприетата от тях полова идентичност, различна от биологичната.

източник: БТА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here