„Тъмната материя“, г-н Иванов, не желае да участва във война, а ППДБ бяха основните агитатори за подобни действия

0
18

 

И ако не се промените, ще си останете с 5-10%, а тъмната материя ще приложи законите на еволюцията и ще ви измете в историята. Не само на вас, а на всички като вас, независимо дали са путинисти, атлантици и войници на светлината

Няколко души ми пуснаха в съобщения линк към подкаста с Христо Иванов. Ако трябва да съм честен, не смятах да го гледам. Но от любопитство си го пуснах. Хареса ми спокойния и дипломатичен тон на Х.И., хареса ми, че използва астрофизика за обяснение на негласувалите, наричайки ги „тъмна материя“. Нека и аз да кажа нещо позитивно.

Знам, че Х.И. няма да ми чете постовете, нито активистите на ДБ, но понеже тъмната материя не може да бъде изследвана, тъй като не отразява светлина, поне не и на тях, ще си позволя да хвърля един светъл сноп, та може и да има смисъл. Ще посоча три черни дупки:

1) Война
„Тъмната материя“, г-н Иванов, не желае да участва във война, а ППДБ бяха основните агитатори за подобни действия.
Това не се дължи на путинизъм или на някаква идеология, а по чисти еволюционни причини. Обикновеният човек първо гледа да оцелее, той бяга от войни, иска децата му да са добре и да не бъдат хвърляни за интересите на някоя империя. Защото в исторически план българинът знае, че е правил лоши избори в мащабните войни и игрички на великите сили, защото знае, че се люшка от една империя към друга, в зависимост от периода, затова със сигурност няма голямо желание да праща децата си за чужди интереси, представени като „общи“. Това за „общите“ интереси и войната срещу злото може да го лапне някой от сектата ви, но не и целокупния български народ. Особено при население 6 милиона и демографска криза. Тук работи природната интелигентност, интуицията, г-н Иванов, а не идеологическите шлагери. Затова българинът иска да е по-дипломатичен и умерен.
Ако не вярвате на теорията, поне обърнете внимание на директния емпиричен пример с дуела „Петър Волгин – Стефан Тафров“. Тогава Волгин с лекота буквално избърса пода в студиото с Тафров, именно защото военнолюбивата агресивна риторика и призивите да се пратят български войници от устата на последния звучаха така, както би изглеждал(а) Емили Тротинетката в ролята на Рамбо. Резултатите сами ги видяхте – Волгин е шампион по преференции за ЕП, а Тафров ще слуша „Втора цедка“ в пряко изпълнение на Ицо Хазарта от кенефите на европейския парламент.

2) Идентичност
Г-н Иванов, бихте ли казали как по-точно ще привлечете тази „тъмна материя“ като актив, когато атакувате идентичността им? Това е липса на чувство за реалност. Идентичността и самоопределянето са още един възлов момент в развитието на една общност още от формирането на пещерни групи, и по-нататък на племена и народи. Без идентичност няма нищо, изчезваш от историята. Или те поглъщат. Предимно от средите на ДБ симпатизантите изскочиха всички тези антиправославни, антикирилица, антиславянски сантименти, само и само защото на господарите не им харесва близостта им с Другата империя. През цялото време активисти и привърженици на ДБ се подиграваха на „Ганя“, сякаш те са изобретили пазарната икономика, започнали ренесанса и индустриалната революция в Европа. Подиграваха се на традициите , на танците, на народните носии, на народните песни, на националните му герои, на всички характеристики, които определят идентичността. Нещо, което не смеят да правят за други народи.
Заменянето на християнските и семейни ценности, на тежката и голяма индустрия с розови и зелени политики в период на демографска криза и липса на инфраструктура, може отново да алармира имунната система на 6 милиона българи, и те да ви пратят в историята.

3)Кадрите.
Христо, задавал ли си си въпроса защо една партия като ППДБ, с цялата финансова и логистична подкрепа на Посолството, на НПО-та, на блокчейн меринджеи, на всички големи медии и компании, може да постигне подобен жалък резултат? Всяка друга малко по-дипломатична и интелигентна партия щеше да вземе поне 50+% от вотовете с това, което получавате.
В ППДБ се напълни с бивши агенти на ДС, с наследници на висшия ешелон на комунистите, с влогъри, точещи лиги за финансиране от НПО-та, с хамелеони, обикалящи по партиите, с жадни за пари стартъп и блокчейн измамници. Не може лицата на партията да са тежкотоварни издатели, които пеят съветски песни и събират помощи в личната им сметка, или блогърка, която на първия си работен ден в парламента пита почитателите си с каква чанта и обувки да ходи на работа. И чиито познания по каквото и да е било са на ниво махленско пиене на кафе със съседката. Или пияници, които реват по цял ден колко е тъп българина, само щото е неспособен да изкара 5 гроша без връзки и слугинаж. Или с бивши кадри на БСП с ръст на степни хобити, които правят жалки скучни мемета във Фейсбук. Или с рапъри, които са пяли на концерти на Герб, и се изявяват като стендъп комедианти в несериозни стереотипни клипчета. Това не е сериозно. Ако филтърът на партията е привличане на екзалтирани стерилни послушници, чието единствено условие е да крещят срещу Русия и Путин, да въртят 20 епитета от сорта на „хибридна война“, „Путлер“, „всички, освен нас, са мафия и комунисти, то неминуемо ще получите аудитория от радикализирани зомбита, а в партията ще се напълни с пудели с пачки. С мошеници. С палячовци.

И това се отнася за всички партии.
Българинът иска да е партньор, а не слуга. Българинът иска да е част от общност, а не да е периферия.
––
И ако не се промените, ще си останете с 5-10%, а тъмната материя ще приложи законите на еволюцията и ще ви измете в историята. Не само на вас, а на всички като вас, независимо дали са путинисти, атлантици и войници на светлината.

 

Дахер Фарид Дахер, Фейсбук

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here