Половин украинка, наследница на седесари става депутат от „Величие“ в Чепеларе

0
16

 

За първи път от началото на демократичните промени, след 1989 година малкото родопско градче Чепеларе има свой депутат в новия парламент

Изненадата е Лариса Борисова Савова. Тя влиза в парламента само с около 900 гласа от путинофилската партия „Величие“. За хората от района това е истински шок, защото майка й Диана е украинка, а дъщеря й е в партията на измисления полковник, проповядваща антиукрански настроения и подкрепяща режима в Кремъл.

За родопчани бил шокиращ и фактът, че във фамилията Савови, на която е наследник Лариса, са били винаги демократично ориентирани и не са подкрепяли комунистически тирани. Баща й Борис Савов е първият лидер на СДС в Чепеларе след 10-ти ноември 1989 г., а чичо й Иван е и настоящ лидер на ДСБ.
От години Лариса работи като стюардеса за авиолиниите на Обединените арабски емирства, а напоследък се изявявала и като мениджър в компанията. Тя е била втора в листата на „Величие“ в Смолянска област, от която получава депутатско място след преразпределяне на гласовете в страната. Първият в листата – Кристиян Карлабельов, който е от Девин, се отказал се по семейни причини. Така изгрял шансът на Лариса, която била и четвърта в листата на антибългарската формация в Пазарджик. Брат й пък Крум Савов бил четвърти в листата в Смолянско.

В Чепеларе са изненадани, че наследници на антикомунистическа фамилия са ориентирани към кремълска и антиевроатлантическа партия.

Другата изненада е, че в самия град Чепеларе „Величие“ има 125 гласа, съвсем близко до БСП, която е получила доверието само на 131 души, след като с интриги и неудачни кандидатури Корнелия Нинова успя да я ликвидира.

източник: mediamall.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here