Путин уволни зам.-министри на отбраната

0
11

 

В официалните руски източници не се посочва какви са причините за направените промени в руското министерство на отбраната

 

Руският президент Владимир Путин освободи от длъжност първия заместник-министър на отбраната Руслан Цаликов, заместник-министъра на отбраната Татяна Шевцова и държавния секретар – заместник-министъра на отбраната Николай Панков, става ясно от публикувания указ.

Така президентът назначи нови заместник-министри на отбраната. Те бяха Анна Цивильова,  Олег Савелиев и Павел Фрадков. Путин назначи Леонид Горнин за първи заместник-началник на Министерството на отбраната на Русия. Увеличен е и броят на заместник-началниците на ведомството до 12, включително двама първи заместници, съобщава ТАСС.

В официалните руски източници не се посочва какви са причините за направените промени в руското министерство на отбраната. Според неофициална информация в руските телеграм канали новият военен министър Белоусов е бил шокиран от състоянието на ведомството, което наследи от Шойгу. Припомняме, че през последните месеци бяха уволнени няколко високопоставени служители, приближени на бившия военен министър Шойгу.

Какво се знае за назначенията

Леонид Горнин – бивш първи заместник-министър на финансите. Министерството на отбраната заяви, че основната му задача на новия пост ще бъде повишаване на прозрачността на финансовите потоци, той ще контролира целия спектър от въпроси на финансовото осигуряване на въоръжените сили на Руската федерация.

Олег Савелиев преди това е бил одитор на Сметната палата.

Павел Фрадков беше първи заместник-ръководител по делата на президента на Руската федерация. Сега неговите отговорности ще включват въпроси, свързани с управлението на собствеността. Той има значителен опит в тези области, който е получил във Федералната агенция по управление на собствеността и в администрацията на президента на Руската федерация, отбелязват от Министерството на отбраната.

Анна Цивильова е бивш председател на фондация „Защитници на отечеството“;  предприемач, притежава 70% от въгледобивната група „Колмар“. На новата позиция, както съобщава руското министерство на отбраната, тя ще отговаря за социалната и жилищната подкрепа на военните, като ги изведе на „ново ниво на качество“. Според информации в западните медии, Цивильова е „тайна племенница“ на Путин.

BIG5

Свързана тема:

Подкупи и кражби: какво се знае за арестите на високопоставени руски генерали

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here