Шефът на руското разузнаване: Ако Украйна откаже предложенията на Путин, следващите мирни условия ще бъдат по-строги

0
15

 

Сергей Наришкин призова да се приемат спокойно думите на Столтенберг за ядрените арсенали на НАТО

 

Следващите условия за сключване на мирно споразумение за Украйна, ако тя откаже предложението на руския президент Владимир Путин, ще бъдат по-сложни и строги. Това заяви в интервю за ТАСС директорът на Службата за външно разузнаване (СВР) на Руската федерация Сергей Наришкин.

„Следващите условия, при които може да се постигне мир и да се подпише някакво мирно споразумение, ще бъдат по-трудни и по-тежки за Украйна“, каза той, отговаряйки на въпроса какво ще се случи с Украйна, ако новото предложение за мир бъде отхвърлено.

Шефът на руското външно разузнаване коментира и казаното от Йенс Столтенберг в интервю за The Daily Telegraph, че страните-членки на НАТО са започнали консултации относно необходимостта от поставяне на ядрени оръжия в бойна готовност. Той също така отбеляза, че Съединените щати и техните европейски съюзници сега актуализират своите ядрени арсенали.

„Изявленията на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг относно дискусията на алианса за привеждане на ядрените оръжия в състояние на готовност имат за цел да уплашат, но трябва да се приемат спокойно“, заяви Сергей Наришкин.

„Разбирам, че това е желание да се плаши, но от друга страна, упражненията се провеждат редовно и трябва да се провеждат редовно. Струва ми се, че не трябва да има някакво особено значение“, каза той.

„Очакваме добри резултати от посещението на руския президент в КНДР“, подчерта Наришкин във връзка с предстоящата на 18 и 19 юни визита на Путин в Северна Корея.

Отговаряйки на въпроса дали Русия да очаква Западът да се опита да доведе ситуацията на Корейския полуостров до точка на кипене, директорът на Службата за външно разузнаване каза: „Вероятно трябва да очакваме някаква провокация от страна на Запада по отношение на този проблем“.

BIG5, по информации на ТАСС

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here