Борисов: Ще предложим Рая Назарян за шеф на парламента, от това зависи дали ще преговаряме за кабинет

0
10

 

Ще предложим Рая Назарян за председател на парламента и най-спокойно ще чакаме гласуването. От него ще стане ясно дали въобще ще продължим да преговаряме. Към днешна дата съставяне на правителство не е възможно.

 

Това заяви по време на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. На пресконференцията присъстваше и дамският преговорен екип на партията – Деница Сачева, Теменужка Петкова и Рая Назарян.

Договорки извън преговорния екип не правим, посочи лидерът на ГЕРБ.

Скъсахме се по време на кампанията. 68 депутати сме. С толкова безотговорна политическа класа… Ако някой счита, че отивайки на седми избори ще си вдигне резултата си – бърка. Това, че Борисов и Пеевски ще управляват, е кауза пердута, заяви още той.

И добави: Колегите от ДПС се държаха отговорно, но още от началото казахме, че само с тях няма да управляваме.

„Подразних се от десетките анализатори, че всичко било договорено. Ние договорки извън преговорния екип не правим! Тук говорим за критично състояние на държавата, тук говорим за лидери, за държавници. Не е честно спрямо нас! Към днешна дата съставяне на правителство не е възможно“, каза още той.

„Има отговорни хора, има как. Винаги има как. Трябват отговорни хора, които да поставят на първо място държавата. Ние години наред сме носили отговорност за тази държава. Няма да им позволя да се покатерят нито на ГЕРБ, нито на мен“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Ако държавата беше в добро състояние, щяха да се избият кой да управлява“, каза той.

Борисов обясни, че на срещата с ДПС са препотвърдили това, което са правили една година заедно с ПП-ДБ – еврозоната, помощта за Украйна, Шенген, дефицитите, социалните плащания, инфраструктура, борба с корупцията, енергетика.

„Получаваме абсолютно популистки искания от другите партии. Искат да поемем само ние тази отговорност“, заяви Борисов.

„Дори колегите от ПП-ДБ не искат да ни се реваншират за това, че една година с един министър крепихме тази сглобка в името на геостратегическата насоченост на страната“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Истинският реванш на ГЕРБ е когато аз стана премиер. Аз се отнасям с голямо уважение към колегата Марков, но вие сте дали мандат на нашите 3 дами да преговарят. Да ни се дадат 100 дни, това го гледахме с ИТН, когато напуснаха четворната коалиция.“, категоричен бе той.

източник: epicenter.bg

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here