Йотова: Борисов обеща лидерски срещи, може би тогава ще се отзоват повече политически партии на преговори за съставяне на кабинет

0
9

 

Според вицепрезидента информацията от мирната конференция в Швейцария е повече от оскъдна и „очевидно, служебният кабинет не иска или не счита за нормално да поеме по-сериозна и издържана българска позиция“

 

“Борисов обеща лидерски срещи, може би тогава ще се отзоват повече политически партии на преговори за съставяне на кабинет”. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти.

Тя призова да изчакаме края на процеса на срещи между формациите и заключенията на преговарящата група.

Според нея важното е България да излезе от безвремието, за да се говори и за мястото на страната в ЕС.

“Ще бъда доволна, ако някой ми каже какви бяха позициите на страната ни на Конференцията за мир в Швейцария, както и неформална среща – информацията е повече от оскъдна. Очевидно, служебният кабинет не иска или не счита за нормално да поеме по-сериозна и издържана българска позиция, но това трябва да се случи”, коментира Илияна Йотова, цитирана от БГНЕС.

На въпроса дали президентът ще забърза процедурата с връчването на мандатите Йотова подчерта, че не е говорила с него поради посещението му в Черна гора, но подчерта, че “както досега, президентската институция ще спазва всяка буква на Конституцията”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here