НАП запорира имоти на идеолога на „Величие“ Ивелин Михайлов

0
14

 

 

13 имота, сред които и бивш пионерски лагер с площ от 21 дка, които са собственост на идеолога на партия „Величие“ Ивелин Михайлов, са запорирани от НАП. Това показват данните от Имотния регистър, цитирани от сайта BIRD.bg. Информацията бе потвърдена от репортер на „24 часа“.

Бившият пионерски лагер се намира в местността Юртлука край провадийското с. Староселец, а Ивелин Михайлов го придобива през 2021 г. от Сийка Михайлова.

Фирми, в които Михайлов участва, имат дългове към НАП за над 306 хил. лв. Други дружества, в които Михайлов е прекратил участието си, дължат още над 343 хил. лв. Преди дни шефът на приходната агенция Румен Спецов съобщи, че е разпоредил проверки по сигнали срещу фирмите, свързани с Ивелин Михайлов. По тези производства се работи, но все още няма резултати.

Самият Михайлов наскоро пред Би Ти Ви заяви, че много фирми, когато имат нещо друго да правят с парите, не ги внасят веднага в държавата и предпочитат да платят 23 на сто наказателна лихва. „Ще платя за две седмици тези задължения, ще затворя фирмите, ще уволня хората и така ще лиша държавата от милиони на година“, каза още Михайлов.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here