Унгария подкрепя Рюте за шеф на НАТО срещу гаранции, че няма по никакъв начин да участва в дейности на Алианса в Украйна

0
13

 

Това съобщи Виктор Орбан в социалната мрежа Х

 

След неотдавнашните европейски избори, на които унгарците гласуваха масово в подкрепа на мира, постигнахме важно споразумение с Генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Договорихме се, че унгарски персонал няма да участва в дейностите на НАТО в Украйна и няма да се използват унгарски средства за тяхната подкрепа.

Следващата ни стъпка тази седмица беше да гарантираме, че това споразумение може да издържи проверката на времето. След вчерашната среща в Брюксел министър-председателят Марк Рюте потвърди, че напълно подкрепя това споразумение и ще продължи да го прави, ако стане следващият генерален секретар на НАТО.

В светлината на това негово обещание Унгария е готова да подкрепи кандидатурата на премиера Рюте за генерален секретар на НАТО.

Рюте също така ме увери, че целта му като генерален секретар на НАТО ще бъде да се отнася към всички съюзници с еднакво разбиране и уважение.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here