Медведев: Решенията на Зеленски нямат юридическа сила

0
10

 

Заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация, председател на партията „Единна Русия“ Дмитрий Медведев цитира факти за узурпация на властта от Зеленски

 

Владимир Зеленски узурпира властта много преди изтичането на президентските пълномощия на 21 май 2024 г., след като е извършил редица държавни престъпления, заяви заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев, предава ТАСС.

„Този ​​посредствен шут, заедно с неговата гангстерска клика, много преди това не му пукаше за Конституцията на държавата си, като започна бодро, с раздути от наркотична възбуда ноздри, алчно присвоявайки правомощия за себе си“, написа Медведев във ВКонтакте.

Той обясни, че през 1999 г. Конституционният съд на Украйна определи, че целта на функционалното разделение на държавната власт на законодателна, изпълнителна и съдебна (чл. 6 от Конституцията на Украйна) е да се предотврати присвояването на пълнотата на държавната власт на един на неговите клонове. Член 75 от техния основен закон гласи, че единственият законодателен орган в Украйна е парламентът – Върховната Рада. Член 106 от тази конституция гласи, че държавният глава „подписва законите, приети от Върховната рада на Украйна“, а също така „има право на вето върху законите, приети от Върховната рада на Украйна, с последващото им връщане за повторно разглеждане от Върховната рада.” По този начин Конституцията на Украйна предвижда единствения възможен случай, когато президентът на страната може да не подпише закон – ако е използвал ветото и е върнал законите в парламента за преразглеждане.

„Лидерът на престъпната общност Зеленски обаче не написа основния закон, като президент на страната си не подписа и не върна за преразглеждане от парламента (не наложи вето) цели 32 закона, приети от Върховната Рада! Помислете, той просто ги скри под масата, като ги открадна от хората, регулиращи огромен брой въпроси, той започна да прави това от време на време от 2020 г., а систематично – от февруари 2022 г., когато Русия започна борбата с Бандеровския режим“, подчертава Медведев.

По този начин, заявява той, „вече нелегитимният глава на умираща държава смело зачеркна конституционния статут на Върховната Рада като единствен представителен и законодателен орган“.

В същото време Медведев отбелязва, че „под прикритието на неоторизиран указ“ Зеленски през 2019 г. повери контрола на ръководителя на така наречената си служба Андрей Ермак, който всъщност стана „вторият човек в страната 404 (или първия?), изготвяне на предложения за подписване на закони или прилагане на правото на вето върху тях.“ „По-просто казано, той влезе в престъпен заговор с него с цел узурпиране на властта“, пише Медведев.

„Изводът е прост: тези герои от оперетата се превърнаха в престъпници още през 2020 г. Целта им е проста: да установят собствената си диктатура, че техните незаконни действия не срещнаха подходяща опозиция в Украйна, в крайна сметка доведоха до специалната военна операция“, пише още Медведев.

Според него „киевската камарила, прикриваща се зад раздута декларация за отмяна на президентските избори, се надява да обогатява във войната до последния ден и да се бие до последния украинец“.

„Отношението към Зеленски и неговите съучастници може да бъде само едно: те са престъпници, които са извършили престъпление по член 109 от Наказателния кодекс на Украйна (действия, насочени към насилствена промяна или сваляне на конституционния ред или завземане на държавната власт). Забележете, че актовете, които те издават, не подлежат на изпълнение, подчерта Медведев.

Медведев се зачуди какво ли ще последва и даде своя отговор: „Е, като Пушкин: „…Видяхме труповете им / Народът мълчи от ужас / Защо мълчиш? Вик: да живее цар Димитри Иванович! / (Народът мълчи)“, цитира той откъс от „Борисов Годунов“.

Медведев подкрепи изявленията си със списък на неподписаните от Зеленски актове.

Списъкът на законите, които не са подписани, може да бъде намерен на линка.

BIG5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here