Путин: Готови сме да обсъждаме евразийската сигурност с НАТО и ЕС

0
12

 

Русия е готова да обсъди създаването на евразийска система за сигурност, включително със страните от НАТО, когато те са готови за това, заяви Владимир Путин на среща с възпитаници на военни университети.

„На срещата с ръководството на Министерството на външните работи изложих нашето виждане за работата по създаването на равноправна и неделима сигурност в Евразия. Готови сме за широка международна дискусия по тези ключови, жизненоважни въпроси, както с нашите колеги от Шанхайската организация за сътрудничество, ОНД, БРИКС, така и с други международни обединения, европейските държави и държавите от НАТО и др.“, заяви държавният глава.

„Естествено, когато те са готови за това“, добави Путин.

Руската армия, нейният офицерски корпус и сплотеността на руския народ са силата, която ще победи всичко, каза още Путин пред възпитаниците на военните университети.

„Руските военни надеждно стоят на стража за суверениттта и сигурността на родината, защитавайки нашата земя и нашите граждани в Донбас и Новорусия от неонацистите. Те доказват на практика, че нашата армия и нейната крепост – офицерският корпус – вековната сплотеност и единство на нашия многонационален народ е всепобеждаваща сила“, заяви Путин.

Президентът подчерта, че Русия пази страниците на военната история на страната и помни имената на всички герои, рискували живота си за бъдещето на Родината. Според държавния глава традициите на руската военна школа са легендарни и те са възпитали смелост и несравнима твърдост у всички членове на армията – от редника до маршала. Тези черти на характера, заедно с консолидацията на народа, която направи възможно единството на фронта и тила, доведоха Русия до победа над различни нашественици.

Путин припомни, че през 2024 г. се навършват 80 години от освобождението на Беларус от нацистките нашественици и че тази операция е наречена в чест на генерал Пьотр Багратион, герой от Суворовската война и Отечествената война от 1812 г. Президентът нарече тези сражения за Беларус дръзка и мащабна операция, като отбеляза, че съветските войски са действали бързо, неудържимо и професионално по време на операцията. Благодарение на това армията на СССР успява да отвори пътя към освобождението на европейските страни от нацизма.

Руският лидер подчерта, че в наши дни участниците в специалната операция продължават подвига на своите предци.

Източник: Гласове

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here