Сряда, 19 Февруари 2020

Вторник, 01 Януари 2019 16:02

Намериха живо бебе изпод руините на срутилия се блок в Русия

Броят на жертвите достигна 8

Спасители откриха живо 11-месечно бебе под руините на срутилия се вчера сутринта блок в Магнитогорск. Губернаторът на Челябинска област съобщи, че спасителните екипи чули бебешки плач. Бебето е оцеляло при температура от минус 25 градуса, защото е било в добре завито в креватчето си. Настанено е в реанимацията на местната болница, съобщава Нова ТВ.

Броят на загиналите при частичното срутване след взрив на газ в жилищна сграда в руския град Магнитогорск достигна 8, а 35 души са в неизвестност, но търсенето на оцелели беше прекратено заради опасност от срутване на сградата. 

Експлозията станала в понеделник сутринта в апартамент на втория етаж. Чул се силен взрив, всичко се разтресло. Ударната вълна била толкова силна, че избила стените и на съседните входове.

В злополучния блок живеят повече от 1100 души живеят. Взривът нанесъл щети на 48 от общо 600 апартамента.

Снощи в Магнитогорск спешно пристигна президентът на Русия Владимир Путин.

Първоначалният оглед не е установил неправомерно боравене с газопреносната инсталация в мазето на блока, тъй като имаше съмнения, че неоторизирани дейност там може да е причината за експлозията.

Правителството на Русия ще предостави цялата необходима помощ на пострадалите при трагедията в Магнитогорск, заяви премиерът Дмитрий Медведев.

Министър-председателят увери в разговор по телефона губернатора Дубровски, шеф на местния оперативен щаб, че "ще бъдат взети всички необходими решения за подпомагане на пострадалите".

Дубровски докладва на руския президент Владимир Путин и на премиера за ситуацията и мерките, вземани от властите на региона.

Магнитогорският металургичен комбинат ще отпусне хуманитарна и финансова помощ на пострадалите от експлозията, съобщи шефът на борда на компанията Виктор Рашников. 

Комбинатът е предоставил техника, спасителни екипи и доброволци за аварийните работи на местопроизшествието, посочи той.
Във връзка с трагедията в Магнитогорск празничното новогодишно обръщение на губернатора към жителите на Челябинска област няма да бъде излъчено по телевизията, съобщи пресслужбата му.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар