Събота, 04 Юли 2020

Неделя, 27 Януари 2019 10:18

Главчев и Атанасова коментират конгреса на БСП из ТВ-студиата

Десислава Атанасова: Парадоксално е БСП да говори за свобода на словото, а нейната партия да е пращала хората с различно мнение в лагери.

Димитър Главчев: Това беше един рецитал на дует Нинова-Йончева с тема ГЕРБ и Бойко Борисов.

Вчерашният форум на ГЕРБ се занимаваше основно с ГЕРБ. Това беше един рецитал на дует Нинова-Йончева с тема ГЕРБ и Бойко Борисов. Те нямат каква политика да предложат. За разлика от тях, нашата политика е видна. Това каза депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев в ефира на Нова ТВ.

„Впрочем евроизборите, колкото и да нямат общо с местното самоуправление, толкова и имат, тъй като всичко, което  е направено е плод и на програмите за солидарност на ЕС”, обясни той.

Депутатът коментира с ирония критиките на БСП, че премиерът Бойко Борисов е бос на мафията, а държавата е превзета от корупция.  

„Те не се занимават с това, което ще предлагат на българските граждани. Има един документ „Визия за България”, който по-скоро е подходящ за парламентарни избори, а те го представят две години след изтеклите парламентарни избори, т.е. с двегодишно закъснение. Най-вероятно програмата за евроизборите ще е я представят след две години. Движат се с едно закъснение от 2 години”, каза той.

Напоследък мантрите им са едни и същи. Не мисля, че ни дишат във врата. Те вече атакуват и трите власти. Нашата защита е това, което вършим. И оценката на избирателите. Ние няма от какво да се защитаваме, подчерта бившият шеф на парламента.

Депутатът изрази мнение, че е възможно Елена Йончева да бъде избрана за следващ лидер на левицата, тъй като с речта си е успяла да обедини всички присъстващи на конгреса на БСП. „С изявата си на конгреса, Елена Йончева може би не само ще заслужи първото място в евролистата, но тя се превръща в един сериозен потенциален кандидат за председател на БСП. Тя съумя да обедини всички на конгреса, което г-жа Нинова не успява”, заяви Димитър Главчев.

Според Главчев на Националната среща на ГЕРБ в НДК премиерът Борисов е припомнил основни принципи, с които е създадена партията.

„Нищо ново – спазване на правилата, законите и работа в името на гражданите. Просто това беше припомнено. Нито е с елемент на скарване, по-скоро надъхване”, добави той.

Десислава Атанасова пък заяви пред БНТ, че е парадокс е Корнелия Нинова да говори за демокрация, а демокрацията да ѝ е отнела много, както е казала преди две години.

Атанасова каза, че е парадоксално БСП да говори за свобода на словото, а нейната партия да е пращала хората с различно мнение в лагери. По думите ѝ БСП е единствената партия, която има толкова милионери, че "дори Гергов не може да ги изброи".

Темата "Елена Йончева" не стои на вниманието на ГЕРБ. Тя е с повдигнато обвинение от българската прокуратура, коментира Атанасова. Тя категорично изрази несъгласие, че българските институции са поръчкови.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар