Вторник, 25 Февруари 2020

Петък, 15 Март 2019 13:36

Правят експертиза на почерка в тефтерчето на Иванчева

Писал ли е Петко Дюлгеров в белия тефтер трябва да стане ясно на 9 април

Допълнителна експертиза ще установява кой е писал в личния тефтер на подсъдимата за подкуп Десислава Иванчева. Това разпореди Специализираният наказателен съд, след като в съдебната зала експерт заяви, че в тефтера има дописване на цифри и букви.

Бялото тефтерче на отстранената кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева е основно доказателство по делото, тъй като, според прокуратурата, в него тя си е водили записки, свързани с поискания подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин. Пред съда експертът Александър Апостолов обясни, че фигуриращата в тефтера цифра 40 000 не е писана от Иванчева и затова съдът му възложи да установи дали почеркът е на Иванчева:

"Поради тези причини поискахме да бъде изследван неговият почерк", обясни защо ще се проверява почеркът точно на посредника в корупционната схема Петко Дюлгеров прокурор Богдана Тончева.

Апостолов отказа да предположи чий може да е чуждият почерк. Пред съда той каза, че трябва да се направи изследване, но това може да стане след като им се възложи задача, определи хонорар и заплати. Чак след това може да съобщи мнението си.

Установеното дописване в тефтерчето ѝ стана повод за поредните критики на Десислава Иванчева и на бившата ѝ заместничка Биляна Петрова към прокуратурата, че доказателства изчезва или се надписват.

На 9 април ще стане ясно дали Петко Дюлгеров е писал в тефтера на Иванчева.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 15 Март 2019 13:36
  Нено Димов остава в ареста

  Съдът потвърди задържането под стража на бившия министър на околната среда и водите по искане на прокуратурата

 • Петък, 15 Март 2019 13:36
  Повдигнаха обвинение на шефката на Басейнова дирекция в Пловдив

  Обвинението е за безстопанственост. Щетите за държавата, според обвинението, са за 60 000 лева

 • Петък, 15 Март 2019 13:36
  Ще разпитват Петър Стоянов и Иван Костов заради твърденията на Стив Ханке

  Прокуратурата на Република България се самосезира във връзка с изнесените на 16 февруари 2020 г. от проф. Стив Ханке твърдения за корупция „по високите етажи на властта“. Същите бяха представени в интервю (вж цялото тук) за предаването „120 минути“ на национална телевизия бТВ.

  Интервюто съдържа данни за наличие на документи, сочещи за евентуално корупционно престъпление: „Да Ви потопя в атмосферата – седяхме в малкия кабинет на Стоянов до големия президентски кабинет. Бяхме с госпожа Ханке, Стоянов и преводача. Тъкмо бях пристигнал от Щатите и споменах за пореден път, че „Трябва да се справим с корупцията“, а той отвърна: „Професор Ханке, хиляди пъти съм Ви казал, че ако нямате доказателства, не мога нищо да направя. Имате ли доказателства?“ Отвърнах му, че вече имам доказателства, той ме погледна смутен и попита „И, къде са?“ Показах му това. Куфарчето, което винаги носех в България. Пълно с документи, доказващи случай на корупция. Извадих ги от куфарчето, той попита дали може да ги копира и го направи. Докато секретарката ги копираше, Стоянов се обади на Костов, тогава премиер, и му се развика по телефона. Не разбрах какво му казваше, защото беше на български, но ясно схванах посланието – „професор Ханке те е хванал в крачка“.

Оставете коментар