Събота, 08 Август 2020

Понеделник, 01 Април 2019 16:46

Градският съвет на БСП с Кръгла маса за София

„С мисъл за София“ е посветена на 140-ата годишнина от обявяването на града за столица

На 2 април Градският съвет на БСП организира кръгла маса „С мисъл за София“, посветена на 140-ата годишнина от обявяването на София за столица на България.

Форума ще открие лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов, а въвеждащо изказване ще направи бившият министър на културата Георги Йорданов.

Събитието ще се проведе от 15.30 часа в зала №3 на НТС (ул. „Г. С. Раковски“ №108, етаж 2).

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 01 Април 2019 16:46
  Корнелия Нинова: Няма общ разговор между мен, Златев и Божков

  „Който продължава да хвърля подобни димки, да извади доказателства и да ги прати на органите за проверка. В обратния случай ще трябва да се защитавам, както трябва“, обяви Нинова.

   

  Няма общ разговор между мен, Златев и Божков. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти преди началото на кръглата маса – дискусия „Лява политика в следкризисен период“.

  „Традиционната тактика на Борисов е, когато е притиснат, да се опитва да въвлече опозицията и да прехвърли отговорността, включително на опозицията. Виждам също, че в последните месеци се организира агресивна кампания срещу мен в лично качество, заради наближаването на изборите в БСП. Казусът Божков-Борисов ще продължи очевидно дълго и ще се подхвърлят димки, в които се опитват да въвличат и опозицията. Никога не съм стъпвала в офиса на Васил Божков, не съм искала или получавала пари или подкрепа от Божков, не съм пращала посредници в офиса му.

 • Понеделник, 01 Април 2019 16:46
  Президентът Румен Радев: Мерките за справяне с кризата са неадекватни. Вместо помощи, се дават кредити. Хората излизат от хипнозата след насажданата паника

  Експертна дискусия „Социални и икономически измерения на кризата COVID-19. Европейският опит и България“.

  Българите вече излизат от състоянието на хипноза след насажданата паника и все повече си задават въпроса какво наистина се случи около пандемията с коронавируса, какви са пораженията за икономиката и последствията за психиката на хората и как могат да разчитат на държавата оттук нататък. Това заяви президентът Румен Радев при откриването на дискусията „Социални и икономически измерения на кризата COVID-19. Европейският опит и България“. Тя се състои под егидата на държавния глава с участието на изтъкнати експерти -  икономисти, социолози, юристи, синдикалисти и работодатели. Във форума участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

  Най-важният ресурс за справяне с която и да е криза е доверието в институциите, които я управляват, а едно управление се ползва с доверие, когато взима решенията в интерес на гражданите, а не под обществен натиск или след пиар сметки, заяви Румен Радев. По думите му, гражданите ще имат доверие във властта, когато публичните средства се харчат прозрачно и се отчита защо, къде и как се дават пари, както и когато решенията се взимат на базата на законите и конституцията, а не на определи хрумвания.

 • Понеделник, 01 Април 2019 16:46
  Михаил Константинов: Роми-полицаи ще респектират по-лесно гетата

  Концепцията не е радикална, заяви Андрей Слабаков по време на Кръглата маса за стратегията на Каракачанов за интеграция на циганите

Оставете коментар