Събота, 08 Август 2020

Четвъртък, 04 Април 2019 20:26

Искрен Веселинов: Скандалите с „Апартамент гейт” започнаха да нагарчат

Всеки трябва да се отзове на поканата на президента за КСНС, смята зам.-председателят на ВМРО

Скандалите с „Апартамент гейт” започнаха да нагарчат и вече се губи чувствителност към тази тема. Това заяви зам.-председателят на ВМРО и депутат от „Обединени патриоти” Искрен Веселинов в „Лице в лице” по bTV.

Всеки политик си подава декларация в КПКОНПИ, те са публични, всеки може да влезе и да види кой какво и на каква цена го е купил. Проблемът е институционален и зависи от институциите да се разреши, смята депутатът от ВМРО.

На въпрос дали решенията на премиера Борисов са правилни, Искрен Веселинов отговори положително и коментира, че действията на премиера смъкват напрежението.

Веселинов заяви, че не трябва да се бърза с обвиненията срещу шефа на антикорупционната комисия преди да бъдат завършени проверките. „Въпросите са два – дали има сделки върху данъчни оценки, разликата между данъчната оценка и пазарната стойност – има ли я този човек реално. Всяка нова информация дава допълнителен щрих, който не разкрива обаче истината. Аз вярвам, че ще институциите ще си свършат работата”, посочи зам.-председателят на ВМРО.

Той коментира и предстоящия КСНС при президента Румен Радев, където ще бъде обсъждана корупцията по високите етажи на властта. Веселинов посочи, че тази тема вече е била обсъждана и е било решено да се създаде специализиран орган – КПКОМПИ.

„Всеки трябва да се отзове към поканата на президента. Вече на самия форум на прецени какво да каже и колко да стои”, каза Веселинов и допълни, че „Обединени патриоти” трябва да бъдат представлявани от председателя на парламентарната им група Волен Сидеров. „Това ще доведе не само до спад в доверието към политиците, а по принцип в държавността. За съжаление това е основният проблем в този тип управление чрез скандали, то ерозира дълготрайно в доверието на гражданите”, допълни депутатът.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар