Неделя, 15 Септември 2019
Четвъртък, 18 Април 2019 14:20

Съдът в Кърджали отмени паричната гаранция на Лютви Местан

В сила са други две мерки - забрана да напуска страната и отнета шофьорска книжка

Окръжният съд в Кърджали отмени мярката за неотклонение - "парична гаранция" в размер на 10 000 лева на лидера на ДОСТ Лютви Местан, наложена му преди три дни, когато прокуратурата му повдигна обвинение за причинената смърт на 6-месечно бебе при катастрофата на пътя Кърджали-ГКПП Маказа.Един от аргументите на магистратите е, че нямали яснота за имущественото състояние на политика. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Тежкият инцидент стана в неделя - 14 април при разклона за село Загорско. Лидерът на ДОСТ Лютви Местан, шофиращ лек автомобил "Фолксваген Фаетон", отне предимството и удари БМВ с четиричленно семейство от кирковското село Първица. При сблъсъка на място загина 6-месечното бебе на 31-годишния Юсеин и 28-годишната Емине Ахмед, а те двамата и 10-годишният им син са в кърджалийската болница.

Засега в сила остават други две мерки, наложени на Местан от прокуратурата - забрана да напуска страната без разрешение от наблюдаващия прокурор, както и отнета шофьорска книжка.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 18 Април 2019 14:20
  НАП оспорва глобата от 5 милиона, обмисля да съди хакерите за същата сума

  Актът за установяване на административно нарушение, съставен срещу НАП от Комисията за защита на личните данни (КЗЛД), е оспорен в законовия 3-дневен срок, съобщиха от приходното ведомство.

  Наказателното постановление, с което комисията налага санкция в размер на 5,1 млн. лв., също ще бъде обжалвано пред съда.

  Главният мотив за оспорването на акта на КЗЛД е, че неоторизираният достъп, кражбата на данни и последващото им публично оповестяване са резултат от действия, представляващи престъпление по смисъла на Наказателния кодекс на РБ, осъществени независимо и въпреки предприетите от НАП технически и организационни мерки за защита.

 • Четвъртък, 18 Април 2019 14:20
 • Четвъртък, 18 Април 2019 14:20
  Борисов инспектира стадиона на "Арда"-Кърджали

  На входа на стадиона го чакаха група привърженици на отбора, които го посрещнаха с аплодисменти (ВИДЕО)

Оставете коментар