Събота, 11 Юли 2020

Неделя, 19 Май 2019 11:37

Унгария е първата европейска страна, купуваща турска бойна техника

Бронираната серия Ejder досега е закупена от 10 страни

Бронирани бойни машини, произведени от турската отбранителна промишленост, скоро ще станат част от военната техника на Унгария, с което тя ще стане първата страна от ЕС, която ще използва такива превозни средства, съобщи БГНЕС, позовавайки се на в. „Сабах“.

Унгария ще бъде шестата страна, закупила Ejder Yalçın 4×4, произведена от Nurol Makina Sanayi (NMS), и втората страна, която купува Yörük 4×4, която също е в етап на масово производство.

Бронираните транспортни машини присъстват във видеозаписи и снимки, споделяни от унгарската армия.

Автомобилите Ejder Yalçın и Yörük, носещи символи на унгарската армия и унгарското знаме, също бяха показани на обществеността на летище Будайорс като част от събитията, организирани за “Ден на националната отбрана”.

На тържествените събития присъстваха официални делегации от страните от НАТО и страните от региона, както и военни аташета.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Бронираната серия Ejder досега е закупена от 10 страни и компанията продължава преговорите за подписване на нови договори с други страни. Фирмата също така разработва различни конфигурации на автомобила за своите чуждестранни купувачи.

NMS в момента работи по нови договори за още 500 бронирани превозни средства.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар