Петък, 18 Септември 2020

Неделя, 02 Юни 2019 11:50

Тръмп иска Великобритания да напусне ЕС без сделка

Според него бившият външен министър Борис Джонсън ще бъде „отличен“ премиер

Великобритания трябва да се раздели със ЕС без споразумение и да откаже да плати договорената сметка от 45 милиарда по развода, заявява президентът на САЩ Доналд Тръмп в интервю за „Сънди телеграф“ в навечерието на визитата си в Лондон, предаде АФП, цитирана от БНР.

Коментарите му идват, след като президентът каза за в. „Сън“, че според него бившият външен министър Борис Джонсън ще бъде „отличен“ премиер, който да наследи на поста Тереза Мей, която обяви, че на 7 юни ще подаде оставка.

Тръмп започва тридневна визита във Великобритания в понеделник, по време на която е предвидена среща с кралица Елизабет II и разговори с Мей.

В интервюто за „Сънди телеграф“ той съветва британското правителство да следва неговите правила в преговорите, когато става дума за Брекзит.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Ако не получавате сделката, която искате, ако не получавате справедлива сделка, тогава си тръгвате“ (от преговорите), казва той.

По сметката за развода Тръмп казва: Ако бях на тяхно място, нямаше да платя $50 милиарда. Това съм аз. Не бих платил, това е огромно число“.

Той казва за популиста Найджъл Фарадж, който оглави партията „Брекзит“, че трябва да бъде включен в преговорите на страната му за напускане на ЕС.

„Той е много умен човек“, който може „много да предложи“, казва Тръмп, но признава, че британските власти не биха включили Фарадж в преговорите.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар