Сряда, 23 Октомври 2019
Вторник, 25 Юни 2019 09:45

Тръмп наложи санкции на върховния ирански лидер

Според САЩ отговорност за нападенията през май и юни носи Техеран

Като сериозна заплаха за сигурността определи Съветът за сигурност на ООН нападенията срещу танкери в Близкия изток и призова за диалог и намаляване на напрежението. Според Съединените щати отговорност за тези нападения през май и юни носи Техеран.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Американският посланик в ООН заяви, че политиката на Вашингтон спрямо Иран има за цел да го върне на масата за преговори. А в отговор на най-новите наложени от Вашингтон санкции иранските власти са категорични, че докато те са в сила не може да има диалог.

източник: Новините на NOVA

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 25 Юни 2019 09:45
  Борисов прие посланик Херо Мустафа и отчете: Със САЩ работим отлично в отбраната

  Министър-председателят Бойко Борисов прие в Министерски съвет извънредния и пълномощен посланик на САЩ Херо Мустафа, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

  Премиерът Борисов е поздравил Херо Мустафа за назначаването ѝ като посланик в София и е изразил увереност, че дипломатическите отношения между България и САЩ ще продължат да се развиват възходящо.

  България и САЩ са съюзници и стратегически партньори, а между нашите две страни е установен устойчив политически диалог на всички равнища, заяви Борисов по време на срещата.

  Той отбеляза отличното взаимодействие, което страните ни имат в областта на сигурността и отбраната - по двустранна линия и в рамките на НАТО. Премиерът посочи още, че както настоящата президентска администрация на САЩ, така и българското правителство отдава високо значение на изпълнението на ангажимента от Срещата на върха на НАТО в Уелс през 2014 г. за увеличаване на разходите за отбрана.

 • Вторник, 25 Юни 2019 09:45
  ООН: България е заплашена от драматичен спад на населението

  До 2050 година България ще загуби една четвърт от населението си. Това пише в доклад на ООН, цитиран от "Ройтерс".

 • Вторник, 25 Юни 2019 09:45
  Докладчик от ООН иска да „преосмислим“ Истанбулската конвенция

  Дубравка Симонович – специален докладчик на ООН по въпросите на насилието над жени, призова да намерим „правилния“ превод на понятието "джендър"

Оставете коментар