Неделя, 20 Октомври 2019
Сряда, 26 Юни 2019 12:04

Племенница на Скрипал допуска, че отравянето в Солсбъри е било инсценирано

Виктория Скрипал е уверена, че Сергей и Юлия Скрипал са под постоянен контрол

 

Племенницата на бившия двоен агент Сергей Скрипал Виктория Скрипал предполага, че спецслужбите на Великобритания може да са сключили сделка с него и дъщеря му Юлия и двамата доброволно и срещу възнаграждение да са взели участие в инсценировка на собственото си отравяне в Солсбъри, предаде агенция Интерфакс, цитирана от БНР.

„На Лондон му бе нужен повод за изостряне на отношенията с Москва и е напълно възможно моите роднини да са получили някакви дивиденти от това. Не мога да съм сигурна, но хората се променят“, заяви Виктория Скрипал пред в. „Известия“.

Сергей и Юлия Скрипал бяха открити в безсъзнание на пейка в английския град Солсбъри на 4 март миналата година. Лондон обяви, че са отровени с нервнопаралитичния агент „Новичок“, разработван в бившия СССР, и обвини за инцидента в Москва, която категорично отрича да стои зад случилото се.

Седмици по-късно двамата са изписани от болница и прехвърлени на тайно място.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Виктория Скрипал заяви, че е обезпокоена от липсата на информация за местонахождението им и се съмнява, че са заедно. И е уверена, че са под постоянен контрол.

„Най-важното е да са здрави. В последното си съобщение Сергей заяви, че се чувстват добре. Юлия се опитва през приятелка да си уреди кучето, което е в Русия, а също да си продаде квартирата. На 23 юни Сергей пък навърши 67 години“, каза племенницата на Скрипал.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 26 Юни 2019 12:04
  Гнила ябълка в британската корона

  Великобритания, притежаваща самочувствие на световен цар, сложи гнила ябълка в короната си. България бе замесена по стечение на обстоятелствата. Изводи за нас обаче трябва да се направят и днес. Паралелът с Джок Полфрийман в някои отношения е пряк. ... Разликата е, че в българската политическа намеса виждат чудовищно злодеяние, а в британската – топъл пролетен дъждец. Тези двойни стандарти пречат на България точно толкова, колкото самата беззаконност. Щом чужди политици се намесват в правото, български да не го ли правят? Щом британски поощряват хулиганството, български да се въздържат ли? Въпросите са принципни. Родната действителност просто е по-грубо отражение на първообраза.

 • Сряда, 26 Юни 2019 12:04
  Екатерина Захариева е готова за „конструктивно сътрудничество“ с Русия

  Външната министърка на България в интервю за ТАСС е подчертала важността на открития и равнопоставен политически диалог между Русия и България

 • Сряда, 26 Юни 2019 12:04
  ЕС и Великобритания: Имаме сделка за Brexit

  Борис Джонсън и Жан-Клод Юнкер преди срещата на върха в Брюксел обявиха дългоочаквания договор за излизането на Великобритания от Европейския съюз

Оставете коментар