Неделя, 05 Юли 2020

Четвъртък, 27 Юни 2019 11:06

Явор Божанков : С темата за субсидиите ГЕРБ отклоняват вниманието от поскъпването на самолетите и отказа за Шенген

Популизмът винаги започва с аплодисменти, но когато стане реалност, завършва зле, напомни депутатът от БСП

„С темата за субсидиите ГЕРБ отклоняват вниманието от поскъпването на самолетите и отказа за Шенген. Това са сериозни теми, от които загубихме много”. Това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" Явор Божанков пред  БНР. Той коментира, че очевидно субсидиите трябва да се намалят.

„Някои от партиите държат на влог огромни суми суми, което говори, че сумата е завишена. Според нас трябва да се направи добър анализ и субсидията да бъде  разходоориентирана. Тя не трябва да бъде нито много малка, за да не отидат политическите партии в сивия сектор, нито много голяма, за да печелят”, каза Божанков.

Той допълни, че БСП първа е подела инициатива за консенсус с останалите политически сили за размера на финансирането от държавата, а и от левицата са се срещнали с представители на неправителствения сектор.

„От референдума досега ГЕРБ управляват. Ако искаха, отдавна щяха до прокарат закона, но не това е целта им. Това е удар срещу опозицията”, обясни народният представител и добави, че  предложението за драстично намаляване на субсидиите се прави  по средата на годината, когато всяка партия е планирала своите разходи до края. „ГЕРБ управляват с аномалии  и липса на експертиза в законодателството. Това е критичен проблем за обществото”, отбеляза Явор Божанков и припомни увеличението на съдебните такси от 15 лв. на хиляди левове.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Популизмът винаги започва с аплодисменти, но когато стане реалност, завършва зле. Ударът  не е срещу опозицията, а срещу милион души, които са подкрепили БСП. Ако  ГЕРБ печелят краткосрочно, цялата политическа система губи дългосрочно”, заяви социалистът. Той допълни, че партиите да се финансират от фирмите би било връщане десетилетие назад.

„БСП има структури във всяко населено място в страната. Дори и в най-мъничките селца БСП има партийни организации, които са жизнени и водят партиен живот”, коментира Явор Божанков.  Той поясни,  че е нормално голяма партия, като БСП, да има големи разходи за структурите.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 27 Юни 2019 11:06
  Иван Иванов: Закрепването на статуквото е от първостепенно значение за всички парламентарно представени партии, освен за БСП

  В обществото се налага едно мнение, че щом нещо не се харесва от премиера, то трябва да спре да работи, коментира депутатът от БСП

 • Четвъртък, 27 Юни 2019 11:06
  Корнелия Нинова: Бъдете непримирими към несправедливостта, учете нови неща и се развивайте

  Поздравявам Младежкото обединение за енергията, която вложихме заедно в последните четири години в политиките за социална справедливост и грижа за младите хора. Четири много наситени години, с десетки срещи, кампании, протести, международни прояви в отстояване на семейно подоходно облагане, грижа да децата, културен чек, младежка заетост, помощ на възрастните хора. Настоящето ни изправя пред новите предизвикателства на високите технологии, изкуствен интелект и екологичните проблеми. Това са теми на бъдещето. Знам, че работите по тях и сте готови за тези предизвикателства. Радвам се, че с промените в БСП дадохме възможност на младите да участват активно в политиката и да прилагат нашите идеи на практика като кметове, общински съветници, депутати и евродепутати. Сега имате и собствено младежко предаване в Българска свободна телевизия. Изпълнете го със съдържание за проблемите на младите и грижа за тяхното бъдеще. Бъдете непримирими към несправедливостта, учете нови неща и се развивайте.

 • Четвъртък, 27 Юни 2019 11:06
  Корнелия Нинова: Предлагам консолидация в интерес на хората, а не част от статуквото за собствен интерес

  Лидерът на БСП Корнелия Нинова присъства на отчетно-изборната конференция на общинската организация на БСП–Плевен заедно с депутатите Румен Гечев и Стефан Бурджев. Каквото и да се говори, фактите за последните четири години показват едно - БСП повишава доверието в себе си на всички избори

Оставете коментар