Петък, 29 Май 2020

Вторник, 02 Юли 2019 13:22

Бивш хърватски премиер влиза в затвора за корупция

Той е осъден на 6 години лишаване от свобода

Бившият хърватски премиер Иво Санадер беше изпратен в понеделник в Центъра за диагностика на затвора "Реметинец", за да се реши къде ще излежава шестгодишна си присъда за афера, за която се очаква освен престой в затвора да плати незаконно придобити 2,3 милиона евро, съобщава БГНЕС.

„Санадер е изпратен в Центъра за диагностика, където през следващия месец ще се определи къде ще излежава присъдата“, каза говорителят на Загребския окръжен съд Кресимир Девчич.

С това Санадер трябва официално да започне изтърпяването на присъдата заради афера, тъй като решението за изтърпяване на наказанието става окончателно.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Санадер е в затвора „Реметинец“ от 4 април, когато Върховният съд увеличи присъдата му за аферата, за която преди той беше осъден на четири години и половина. След произнасянето на последната му присъда, Санадер беше върнат в следствения арест, където да изчака писменото решение на Върховния съд, който обяснява писмено причините за увеличаването на присъдите на 23 май.

Главният прокурор Дражен Йеленич каза, че държавата ще разгледа всички налични възможности, за да може на бившия премиер и председател на партия да му бъде конфискувано неправомерно придобитото имущество.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 02 Юли 2019 13:22
  Емил Димитров: В министерството стоят в коридора и чакат да ги арестуват

  Томислав Дончев: Има ли съмнение по отношение на някой от висшата власт,  той трябва да бъде отстранен

 • Вторник, 02 Юли 2019 13:22
  Народното събрание прие отчета на Сотир Цацаров за работата на Антикорупционната комисия

  Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров отчете работата на Антикорупционната комисия пред парламента. Със 131 гласа „за“, един – „против“ и 45 „въздържали се“ народните представители приеха Доклада на КПКОНПИ.

  От името на парламентарната антикорупционна комисията Докладът беше представен на народните представители от нейния председател Борис Ячев. Преди това беше гласувана процедура за присъствието в пленарната зала на Сотир Цацаров.

  Борис Ячев отново припомни предприетите действия срещу кметове на общини, общински съветници и други държавни служители, които попаднаха под прицела на КПКОНПИ през миналата година заради различни нарушения на законите.

 • Вторник, 02 Юли 2019 13:22
  Цацаров изпрати писмо до "Репортери без граници"

  Председателят на КПКОНПИ разяснява подробно предприетите действия и причините за тях срещу издателя на "Дневник" и "Капитал"

Оставете коментар