Неделя, 15 Септември 2019
Събота, 03 Август 2019 17:15

Засилени проверки на Кулата за пренасяне на свинско месо към Гърция

Изключително засилен е контролът на Кулата

От "Гранична полиция" съобщиха, че се правят съвместни проверки с гръцките власти не само на тирове, но и на леки коли за нерегламентирано свинско месо, предаде БНТ.

Преди дни Гърция забрани пренасянето на свинско месо в багажа на туристите, идващи от България.

Служители на Агенцията по безопасност на храните също дават дежурства на пункта, като при наличие на конфискувано месо, те го транспортират до екарисажи, където да бъде унищожено.

Извършва се задължителна дезинфекция на преминаващите транспортни средства.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 03 Август 2019 17:15
  За БАБХ принудителното избиване на прасетата е „доброволно усвояване на месо”

  Като „доброволно усвояване на месото от прасетата в личните стопанства” беше определено от страна на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) принудителното избиване на свинете по дворовете в областите, засегнати от чумата по свинете.

  Това става ясно от съобщение на агенцията, според което от 2 септември започва на хората, които са заклали прасетата си преждевременно, да се изплаща по 300 лева за дезинфекция.

  „Право на обезщетение имат стопаните с до 5 броя прасета за угояване, предприели мерки за почистване и дезинфекция на обектите, след доброволно усвояване на месото от прасетата в личните си стопанства”, се посочва в съобщението на БАБХ и уточняват, че графиците за изплащане на обезщетенията вече са готови. Пари ще се изплащат в 21 области. Сумата за дезинфекция е еднаква за всички и не зависи от това колко прасета са отглеждали.

 • Събота, 03 Август 2019 17:15
  Често доплащаме за дейности, които се покриват от НЗОК

  Върховната административна прокуратура /ВАП/ извърши проверка за законност за изпълнение на договори за оказване на медицинска и/или дентална помощ, сключени от Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ във връзка със спазване на законовите изисквания, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

 • Събота, 03 Август 2019 17:15
  Изплащането на обезщетения за евтаназираните прасета ще започне след 1 септември

  Стопаните, които умъртвиха доброволно прасетата си, ще получат по 300 лева. Очаква се изплащането на парите да започне след 1 септември.

Оставете коментар