Четвъртък, 27 Февруари 2020

Сряда, 07 Август 2019 13:35

Посланикът на САЩ в Русия подаде оставка

Според американски медии, именно оставката на Джон Хънтсман, а не пожарите в Русия са били основна тема на телефонния разговор между Путин и Тръмп

 

Посланикът на Съединените щати в Русия подаде оставка, съобщи NBC. Джон Хънтсман уведомил президента Доналд Тръмп, че напуска. В писмото си посочва, че след 2 години в Русия иска "да се върне у дома и да възобнови връзката с увеличаващото се семейство."

Американски медии спекулират, че Хънтсман иска да се кандидатира за губернатор на родния си щат Юта.

В писмото, изпратено до Тръмп се казва, че президента трябва да се изправя решително срещу Кремъл, когато това се наложи.

"В бъдеще ние трябва да продължаваме да държим сметка на Русия, когато тяхното поведение заплашва нас или съюзниците ни.", пише посланикът, който би трябвало да напусне поста на 3 октомври.

Докато Хънтсман беше посланик, двустранните отношения между САЩ и Русия претърпяха криза.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Москва изгони от 60 американски дипломати в отговор на изгонването на техни представители от редица държави на Запад по време на скандала с отравянето на Сергей Скрипал. Беше затворено и американското консулство в Санкт Петербург.

Още преди да замине за Москва Джон Хънтсман беше известен с твърдите си позиции срещу Русия. Той беше сред тези, които твърдят, че тя трябва да бъде наказана за намесата в американските президентски избори през 2016 г.

Според американски медии, именно оставката на Джон Хънтсман, а не пожарите в Сибир, е била основна тема на телефонния разговор между Путин и Тръмп.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар